SPECIALIȘTII de la Universitatea Politehnica, unde primarul Robu a fost rector, au...

SPECIALIȘTII de la Universitatea Politehnica, unde primarul Robu a fost rector, au soluții reale pentru problemele de la pasajul Michelangelo. Cum s-ar putea remedia acestea

1
DISTRIBUIȚI

izvor pasaj 6

Experții explică ce soluții are la dispoziție municipalitatea pentru a opri curgerea „izvorului” care și-a făcut loc prin asfaltul din pasajul Michelangelo. Așa cum a arătat PRESSALERT.ro, la intrarea în pasaj dinspre UVT au loc puternice infiltrații de apă, în carosabil, chiar pe mijlocul drumului. Acolo s-a format o crăpătură lungă de câțiva metri, prin care iese apă.

În lipsa unor investigații cu tehnică specială, apa ar putea avea, arată experții consultați, două surse.


Fie e vorba de apă termală, de la un izvor aflat în apropiere, fie e apa freatică. Nivelul carosabilului din pasaj este sub nivelul pânzei freatice, lucru cunoscut.

Specialiștii spun că situația nu e încă periculoasă, deși un șofer neavizat poate patina dacă nu își reduce drastic viteza, în cazul în care apa respectivă a putut îngheța din cauza frigului.

„Este o problemă care are soluții. Se rezolvă mai greu, însă sunt soluții. Bunăoară, se poat face investigații și în urma acestora se poate injecta lapte de ciment cu betonită sub carosabil, pentru a impermeabiliza asfaltul. Este de reținut că apa iese prin zonele cu defecte”, arată profesorul Marin Marin de la Universitatea Politehnică din Timișoara, specialist în Mecanica pământurilor.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.