Timișoara, cea mai SCUMPĂ destinație de city break din România. Cât trebuie...

Timișoara, cea mai SCUMPĂ destinație de city break din România. Cât trebuie să scoată din buzunar turiștii pentru o minivacanță

0
DISTRIBUIȚI
targ de cracun timisoara
Targul de Craciun din Timisoara

Timișoara este cea mai scumpă destinație de city break din România. Topul orașelor preferate de români pentru mini-vacanțe alătură Timișoarei orașe precum Sibiu, Iași, Cluj Napoca sau Brașov. Orașul de pe Bega este însă cel mai scump. Deși majoritatea turiștilor aleg destinații din străinătate pentru o mini-vacanță cu 2-4 nopți de cazare, puțini știu că își pot petrece weekendul și în orașe foarte frumoase din România pentru prețuri cu până la 50% mai mici decât în marile capitale europene.

Un top realizat de specialiști în turism stabilește destinațiile atractive de city-break din România. Prețurile menționate reprezintă tarifele medii de cazare pentru 2 persoane, 2 nopți, cu mic dejun și transport inclus.

City break la Sibiu – 520 lei. Sibiul este o destinație populară de mini vacanță, preferată mai ales de locuitorii capitalei și de bănățeni.


Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Sibiu costă aproximativ 280 lei. În funcție de mijlocul de transport ales, drumul până la Sibiu costă între 250 și 350 de lei pentru două persoane.

Brașov – 550 lei. Brașovul este o destinație potrivită de vacanță, indiferent de perioada anului. La 12 km distanță de oraș se află stațiunea de iarnă Poiana Brașov. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Brașov costă aproximativ 400 lei, iar transportul între 150 și 200 de lei pentru două persoane.

City break la Iași – 700 de lei. Iașiul este al doilea cel mai populat oraș din țară după București, centrul economic, academic și cultural al Moldovei. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Iași costă aproximativ 300 lei.

City break la Cluj-Napoca – 750 de lei. Clujul este al doilea oraș ca mărime din România, cu numeroase atracții destinate tinerilor, de la puburi și cafenele la concerte și festivaluri de renume internațional. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Cluj costă aproximativ 400 lei. Drumul până la Cluj costă între 350 și 400 de lei pentru două persoane.

Supranumită „Mica Vienă”, datorită predominanței stilului arhitectural baroc, Timișoara moștenește cel mai amplu patrimoniu de monumente istorice din România. O mini-vacanță aici costă 800 de lei. Orașul găzduiește, anual, o serie de festivaluri culturale și de divertisment. Două nopți de cazare la un hotel / pensiune de 3 stele din Timișoara costă aproximativ 300 lei.

În ceea ce privește costurile unui city-break în București, tarifele de cazare sunt similare cu cele din Brașov, ajungând la 480 RON (fără transport) pentru un hotel de 3 stele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.