Scandal între Timişoara şi Arad, după ce Titu Bojin a anunţat mutarea...

Scandal între Timişoara şi Arad, după ce Titu Bojin a anunţat mutarea elicopterului SMURD în capitala Banatului. Cine-l contrazice pe preşedintele CJ Timiş

1
DISTRIBUIȚI

elicopter_SMURD

Declaraţiile preşedintelui Consiliului Judeţean Timiş cu privire la mutarea elicopterului SMURD de la Arad la Timişoara au declanşat un adevărat scandal între cele două oraşe. Titu Bojin anunţa, în urmă cu câteva zile, că aparatul de zbor va ajunge în capitala Banatului de la Arad, după ce vor fi finalizate mai multe lucrări astfel încât acesta să poată fi întreţinut şi garat, nu mai târziu de trei luni. „Avem promisiunea că elicopterul va fi adus acasă de la Arad. Nu se pune problema dacă este al nostru sau nu elicopterul, a fost luat pe Timiș, dar funcționa de la Arad”, a detaliat preşedintele CJ Timiş.

Pe de altă parte, Adrian Ţolea, preşedintele Consiliului Judeţean Arad, spune că acest lucru nu se va întâmpla.


„Doresc să-i asigur pe cetăţenii judeţului Arad că elicopterul SMURD va deservi în continuare sistemul de sănătate arădean. Fac această precizare pentru a infirma zvonurile şi atacurile din aceste zile, care «dau» ca şi plecat acest elicopter”, a declarat Adrian Ţolea, potrivit Aradon.

Elicopterul SMURD din Arad pe care CJ Timiş vrea să-l aducă la Timişoara aparţine de Ministerul de Interne şi asigură intervenţiile de urgenţă necesare zonei de vest a ţării. „Elicopterul nu este al Aradului, nici al Timişului, ci al Ministerului de Interne, iar menirea lui este una medicală, nu politică sau jurnalistică. Consider că Aradul oferă un cadru normal, medical, tehnic şi administrativ, pentru ca elicopterul SMURD să-şi desfăşoare activitatea în condiţii foarte bune, totul pentru sănătatea românilor din această zonă a ţării”, a completat Adrian Ţolea.

Şi senatorul Traian Igaş, care era ministru de interne în momentul inaugurării bazei SMURD de la aeroportul Arad, s-a arătat revoltat de declaraţiile preşedintelui CJ Timiş. „Nu înțeleg gestul disperat al președintelui Consiliului Județean Timiș de a bulversa lucrurile în serviciul de intervenție SMURD pe Regiunea de Vest! Aducerea elicopterului SMURD la Arad a fost o decizie coerentă și bine chibzuită la acea vreme, iar timpul a dovedit acest lucru. Astăzi, punctul de operare SMURD de la Arad deține unul dintre cele mai performante elicoptere pentru intervenţii în cazuri de urgenţă”, declară senatorul arădean.

1 COMENTARIU

  1. Cine vorbeste? iNgas? Ala cu braNconierii? Ministrul de interne cu dosare penale de contrabanda? CU BAC-ul luat la batranete?
    Pe bune????
    Mai e senator?Apai ne meritam soarta de oi proaste ce suntem…

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.