Şcoli şi grădiniţe DESFIINŢATE în judeţul Timiş, din anul şcolar următor. Care...

Şcoli şi grădiniţe DESFIINŢATE în judeţul Timiş, din anul şcolar următor. Care este motivul

0
DISTRIBUIȚI

elevi-640x434

Inspectoratul Şcolar Timiş a luat decizia de a desfiinţa sau comasa mai multe unităţi de învăţământ din judeţ, din anul şcolar următor. De asemenea, un liceu din Timişoara va dispărea în câţiva ani, asta după ce ISJ Timiş a hotărât să nu-i mai dea clase de început. Principalul motiv este acela că a scăzut populaţia şcolară cu aproximativ 3.000 de elevi în Timiş, astfel că în unele grădiniţe sau şcoli sunt tot mai puţini preşcolari şi şcolari.

„Având în vedere faptul că în judeţul Timiş se înregistrează o scădere a populaţiei şcolare, a fost nevoie de o analiză foarte amănunţită a planului de şcolarizare şi a reţelei şcolare pentru anul şcolar 2016 – 2017.


Am încercat să găsim soluţii cu pierderi cât mai mici în ceea ce priveşte activitatea elevilor”, a explicat, astăzi, Aura Danielescu, inspectorul şcolar general al judeţului Timiş.

Prin urmare, Liceul CFR din Timişoara nu a mai primit clase de început, ceea ce înseamnă că unitatea de învăţământ va merge spre lichidare în câţiva ani. De asemenea, Liceul Biled a primit doar clase profesionale, nu şi de liceu, asta din cauza rezultatelor proaste la examenul de Bacalaureat, în anii precedenţi.

De asemenea, Grădiniţa cu Program Normal Nr. 7 din Timişoara a fost arondată Grădiniţei cu Program Prelungit Nr. 11, asta pentru că la prima grădiniţa sunt doar patru preşcolari. Totodată, Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 21 a fost arondată Şcolii Gimnaziale Nr. 12, iar Grădiniţa Nr. 33 va fi arondată Grădiniţei Nr. 19. Totodată, o grădiniţă dintr-un sat de lângă Jimbolia va fi desfiinţată, aici fiind înscrişi doar patru preşcolari, care vor fi transportaţi la Jimbolia, copiii de la grădiniţa din Breazova vor fi înscrişi la cea din Margina, iar elevii de la ciclul gimnazial din Bencecu de Sus vor merge la Pişchia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.