Seară magică cu proiectul austriac Manu Delago Handmade şi cel mai frumos...

Seară magică cu proiectul austriac Manu Delago Handmade şi cel mai frumos instrument din lume, la Timişoara FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-238855517">

ambasada (109) [1280x768]

Melomanii timişoreni au avut parte de o seară magică în weekend-ul recent încheiat, când în cadrul concertului pop-up cu numărul doi care a marcat redeschiderea sezonului de activitate din Ambasada la faţa locului a poposit Manu Delago Handmade, un proiect muzical ce a reuşit să emane o vrajă aparte în rândul numeroşilor spectatori care au asistat la această întâmplare cu ştaif.

Manu Delago s-a născut în 1984 în Austria şi cântă la un instrument de percuție mai puțin obișnuit numit hang. Timişorenii au mai avut ocazia să deguste din lumea muzicală a austriacului şi-n trecut, căci Manu Delago a mai cântat în cadrul festivalului Plai, în formulă de duo, cu Christoph Pepe Auer şi mai apoi în cadrul festivalului Jazz TM.

De această dată, alături de el s-au aflat Isa Kurz – pian, vioară, voce, Chris Norz – percuţii, tobe, şi Christof Dienz – fagot, sintetizatoare. Artiştii prezenţi în cadrul evenimentului desfăşurat sub umbrela Experimentalist Hub au reuşit să acapareze pe deplin atenţia celor aflaţi în sală, piesele lor oscilând între armonii subtile şi delicate (adesea executate cu un setup minim de lumini) şi porţiuni ritmate, melanjul acesta fiind unul deosebit de interesant. Mai mult, pe parcursul concertului care a promovat cel mai recent album al proiectului, „Silver Kobalt” (realizat alături de co-producătorul Matt Robertson), spectatorii au avut parte de momente de solo-uri susţinute rând pe rând de fiecare dintre cei patru muzicieni, acest amânunt adăugând un plus de şarm întregului spectacol. Alături de sound-urile mirifice ale hangului, urechile celor prezenţi s-au mai putut delecta şi cu armoniile superbe ale fagotului, un instrument muzical pe care Manu Delago l-a descris drept „cel mai frumos instrument din lume“. La final, muzicienii austrieci au fost răsplătiţi cu aplauze cât se poate de binemeritate.

Veştile bune nu se opresc aici, căci vineri 29 ianuarie, în aceeaşi locaţie melomanii au parte de un alt eveniment interesant, care îi va aduce în premieră la Timişoara pe cei de la Fraţii Grime, care vor avea parte şi de invitatul special Fănescu. Fraţii Grime din familia Subcarpaţi reprezintă „cel mai nou proiect pe muzică cu bass puternic la 140bpm ce va lovi anul acesta prin compoziţii proprii şi un sound aparte”, iar la acest eveniment vor participa şi echipa High Kulture: Sagaman, DJ SE, Vru Dubz, Zona*Verde. Biletele pentru acest spectacol costă 20 lei, iar accesul este limitat la 300 de persoane.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.