În secolul 21, unele femei din vestul ţării ajung la spital doar...

În secolul 21, unele femei din vestul ţării ajung la spital doar în momentul în care trebuie să nască. Ce le recomandă medicii

0
DISTRIBUIȚI

gravida-640x640

Unele femei din vestul ţării nu sunt interesate să afle cât de sănătoase sunt. Mai mult, medicii timişoreni semnalează faptul că, în secolul 21, au întâlnit cazuri în care femei gravide au venit la spital doar în momentul în care au născut şi deloc în timpul sarcinii. În acest mod, riscă să-şi pună nu doar viaţa lor în pericol, ci şi a copilului care aşteaptă să vină pe lume.


Tocmai de aceea, doctorii le recomandă femeilor să vină la controale periodice, mai ales că nu trebuie să plătească niciun leu.

„Avem infrastructura, capacitatea și dorința de a ne pune la dispoziție serviciile medicale. Acest spital, sistemul nostru de sănătate vă așteaptă. Din păcate, sunt încă foarte multe gravide care se adresează spitalului doar în momentul în care nasc, ceea ce nu mai este permis în secolul XXI. Sistemul nostru le pune la dispoziție, pe baza unui bilet de trimitere de la medicul de familie, acces gratuit la sistemul de sănătate”, spune medicul ginecolog Dorin Grigoraş, şeful secţiei Obstetrică-Ginecologie II a Clinicii „Odobescu” din cadrul Spitalului Municipal Timişoara.

Doar anul trecut, peste 10.000 de paciente din vestul ţării au fost consultate şi tratate în clinică. De asemenea, aici au venit pe lume în 2015 aproximativ 3.000 de bebeluşi. 60 de medici şi 32 de rezidenţi lucrează în cele patru secţii ale clinicii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.