Şeful CJ Arad, Adrian Ţolea, ATAC dur la Titu Bojin, pe tema...

Şeful CJ Arad, Adrian Ţolea, ATAC dur la Titu Bojin, pe tema elicopterului SMURD. De ce spune că șeful CJ Timiș este un incompetent şi cui îi cere demisia UPDATE Reacția lui Bojin

0
DISTRIBUIȚI

bojin ras

Președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea, a emis astăzi un comunicat de presă prin care îl atacă dur pe omologul său din Timiş, Titu Bojin, cu privire la subiectul elicopterului SMURD. Ţolea este de părere că, prin declarațiile conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara, președintele Consiliului Județean Timiș, Titu Bojin, încearcă de fapt să-și ascundă nerealizările și să-i calmeze pe timișoreni.

„În ultimele zile s-a făcut multă tevatură pe declarațiile domnului Titu Bojin (PSD), președinte al Consiliului Județean Timiș, conform cărora elicopterul SMURD de la Arad ar urma să fie mutat la Timișoara începând cu luna martie. În primul rând, elicopterul nu este nici al Consiliului Județean Timiș, nici al Consiliului Județean Arad, ci al Ministerului de Interne. În al doilea rând, cred că pesedistul Titu Bojin a început campania electorală, iar acum, prin această declarație, încearcă să-și mascheze nereușitele din fruntea CJT și să potolească furia timișorenilor, după ce a pierdut peste 20 de milioane de euro, fonduri europene nerambursabile”, a declarat președintele CJA.

Deși crede că Aradul nu va pierde elicopterul SMURD, Țolea cere preventiv demisia prefectului Cosmin Pribac, pe care îl consideră vinovat de această situație.


„Nu văd care ar fi motivul pentru ca acest elicopter să fie mutat la Timișoara. Totodată, am văzut că în anumite publicații media mi s-a cerut demisia pentru acest lucru. Repet, cred că Aradul nu va pierde elicopterul! Totuși, dacă e să se ceară demisia cuiva, atunci ar trebui să i se ceară demisia celui care este de fapt reprezentantul Guvernului în teritoriu, adică prefectului, acesta fiind obligat să intervină în această problemă”, a mai spus președintele interimar al Consiliului Județean Arad, Adrian Țolea. Până la ora redactării acestui material, Titu Bojin nu a putut fi contactat pentru a oferi o replică la acuzele care i se aduc.

UPDATE „Nu este vorba de nicio campanie. Niciodată elicopterul nu a fost al Aradului. În urma discuțiilor pe care le-am avut la Ministerul de Interne s-a stabilit ca noi să fim de acord să vină elicopterul acasă, cu condiția ca noi să putem sprijini activitatea ISU cu alte utilaje necesare și pentru celelalte județe, inclusiv Aradul. Domnul Țolea ar fi bine să se gândească la el și la ce val l-a adus în acea funcție. Nu am de ce să stau de vorbă cu el. Ar trebui să analizeze ce se întâmplă la el în județ nu să analizeze ce se întâmplă în Timiș, în Bihor sau în Caraș, pentru că și în Arad s-au pierdut multe proiecte europene. Anul trecut au fost aproximativ 60 de zboruri, dacă ar fi fost o singură intervenție pe zi personalul care a deservit elicopterul a avut 60 de zile de lucru în loc de 365. Trebuie să ne gândim dacă susținem ambițiile Aradului sau susținem o eficientizare a folosirii resurselor și a banilor publici. Se chinuie să-și facă campanie Adrian Țolea. Pe mine mă cunosc cetățenii județului, nu reprezint o soluție de moment, ca în cazul domniei sale. Mai mult de 70 la sută din intervențiile cu elicopterul au fost dirijate către Spitalul Județean Timișoara. Ministerul de Interne trebuie să hotărască. Sunt convins că ministerul și-a făcut un calcul din punct de vedere economic și din punct de vedere al afluirii unor județe către Spitalul Județean Timișoara”, a declarat Titu Bojin, președintele CJ Timiș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.