SEMIOBSCURITATE Timișoara câștigă derby-ul cu Aradul la baschet feminin într-o sală luminată...

SEMIOBSCURITATE Timișoara câștigă derby-ul cu Aradul la baschet feminin într-o sală luminată doar parțial. Cum au ajuns alb-violetele să întrerupă ”hegemonia” vecinelor FOTO

0
DISTRIBUIȚI

DSCF1023

Meci de primă ligă la baschet feminin în România desfășurat în semiîntuneric. Se întâmplă la Timișoara, unde se aprind lampadare în plină zi și se mai lasă cartiere întregi în beznă noaptea. Pe hârtie a fost un derby între Danzio Timișoara și ICIM Arad, dar pe parchet formația rivală nu mai e o sperietoare. Elevele lui Bogdan Bulj s-au impus la pas cu 78-51.

Jocul de azi din Sala ”Constantin Jude” s-a desfășurat fără a fi aprinse toate reflectoarele. Becurile de pe margine au rămas stinse, probabil s-a considerat că fetele au viziune pe timp de noapte și s-au obișnuit cu arene mai prost luminate. Ora era 15 într-adevăr, dar nu a fost o zi însorită iar sala e una ponosită, cu draperii trase peste geamuri. Faptul că s-a jucat după masă a adus doar același public, puțin la număr la astfel de meciuri.

DSCF1021

Ambele echipe au suferit pierderi.


Dacă Danzio Timișoara (sau BCM Tymes) a suferit plecări cu rândul, ICIM-ul, o forță în sezoanele trecute, s-a despărțit de o întreagă echipă care i-a asigurat prezența în play-off și la primăvară. Printre ele erau stranierele Gill, Dyer și McCarthy. După mulți ani victoria avea să fie de partea bănățencelor și fără prea mari probleme. 24-12 a fost scorul primului sfert după un început ca din pușcă pentru gazde, cu 13-0 pe tabelă. În sfertul 2 arădencele s-au apropiat la opt puncte, dar imediat a urmat un parțial de 9-0 care a stabilit scorul la pauză: 44-27. Ecartul s-a mărit în cealaltă jumătate a partidei. Sfertul 3 a fost tranșat cu 20-9. Jucătoarele oaspete s-au impus doar în ultima pătrime, când zarurile erau deja aruncate (scor 14-15). Wilson și Dumitrache (cu câte 17 puncte) au fost cele mai bune marcatoare ale gazdelor.

Danzio adună șase victorii și mai poate spera la play-off. Aradul suferă al cincilea eșec și, deși e în zona play-off deja, problemele financiare au sfârșit o perioadă bună de glorie în Liga Națională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.