SPECTACULOS Punte suspendată peste Nera, într-unul dintre cele mai frumoase colţuri ale...

SPECTACULOS Punte suspendată peste Nera, într-unul dintre cele mai frumoase colţuri ale naturii din România. Ce minunăţii pot admira turiştii în Cheile Nerei FOTO

0
DISTRIBUIȚI

1380286_799355733425469_1790275180_n

Un colţ de paradis – aşa poate fi descrisă în câteva cuvinte una dintre cele mai frumoase zone din România, şi nu numai, aflată în Banatul Montan. Este vorba de Cheile Nerei, care atrage ca un magnet turişti din toate colţurile lumii, anual. Cascada Bigăr, desemnată cea mai spectaculoasă cădere de apă din lume, Lacul Ochiul Bei, Cascada Beuşniţa, Lacul Dracului sau o mulţime de peşteri fascinante – acestea reprezintă doar câteva diintre cele mai importante atracţii turistice care pot fi admirate în Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa din judeţul Caraş-Severin.

Interesant este faptul că în acest loc din Banat se găseşte şi o punte suspendată spectaculoasă peste râul Nera, spre sălaşul lui Vogiun. „De aici începe Poiana Alunilor (a lui Vogiun), alungită pe partea dreaptă a cursului Nerei. Dincolo de râu, se vede sălaşul lui Vogiun, de unde se pot cumpăra lapte, ouă, miere sau făină de mălai. După poiană, în jos, cheile devin tot mai sălbatice şi mai spectaculoase, cu meandre (cotituri), peşteri, avene, cârşii, şi zăvoaie, iar traseul continuă pe cărarea săpată în stâncă prin truda omului şi trece prin două tuneluri”, scriu cei de la Banatul Montan pe Facebook.

Puntea suspendata 2

Din păcate, pentru că puntea suspendată peste Nera nu este într-o stare prea bună, turiştilor nu le este recomandat să o folosească, ci pentru a ajunge la sălaş este mai bine să caute un vad de trecere prin apă.

Cheile Nerei sunt cele mai lungi și cele mai frumoase chei din țara noastră, dar și din Europa, în care turiștii pot admira un peisaj de o unicitate aparte.


Cheile sunt formate de râul Nera, între Șopotul Nou și Sasca Română.

Foto: Banatul Montan, Mihai Photo şi Never Ending Trails

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.