Staţiunea balneară Geoagiu-Băi din vestul ţării, locul ideal în care vă puteţi...

Staţiunea balneară Geoagiu-Băi din vestul ţării, locul ideal în care vă puteţi încărca bateriile după sărbătorile de iarnă FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-2115728384">

geoagiu bai

Timişorenii care-şi propun să admire privelişti încântătoare şi să se relaxeze măcar un weekend într-un loc minunat sunt aşteptaţi să treacă pragul staţiunii Geoagiu-Băi. Aceasta se află în judeţul Hunedoara şi este căutată de turişti pe tot parcursul anului. Apa termală, nămolul terapeutic şi serviciile turistice de calitate sunt principalii factori care recomandă staţiunea din vestul ţării.

Geoagiu-Băi este o staţiune balneoclimaterică aflată într-o zonă deluroasă, la altitudinea de 350 metri, la confluenţa râului Geoagiu cu Mureşul. Geoagiu-Băi a fost transformată în staţiune turistică de interes naţional în urmă cu 14 ani. Alături de Băile Felix, Buziaş şi Herculane, Geoagiu-Băi reprezintă una dintre cele mai vechi exploatări balneare din România. Calităţile curative ale apelor minerale din această zonă sunt cunoscute încă din perioada dacică.

250842_163741580355126_7709632_n

Geoagiu-Băi reprezintă o aşezare mioritică, aflată într-un ţinut de basm şi de legendă. Staţiunea este înconjurată de dealuri împădurite de fag, stejar şi brad, ce favorizează menţinerea aerului cu o concentraţie crescută de ozon. Geoagiu-Băi reprezintă o destinaţie ideală pentru turişti chiar şi în sezonul rece. Asta pentru că pune la dispoziţia drumeţilor bazine cu apă termală acoperite şi climatizate, împachetări cu nămol terapeutic şi apă termală, bazine de hidromasaj, servicii de fizioterapie, masaj şi saună.

În staţiunea balneoclimaterică Geoagiu-Băi pot fi tratate afecţiuni precum cele reumatismale, ale aparatului locomotor, ginecologice, dermatologice, sau ale aparatului renal. De asemenea, aerul ozonat mereu împrospătat de brizele montane recomandă staţiunea şi pentru tratamentul unor boli ale sistemului nervos, stări de oboseală, anemii sau nevroze.

Staţiunea Geoagiu-Băi se află la 46 kilometri de Deva şi la 18 kilometri de oraşul Orăştie.

Foto: Geoagiu-Băi

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.