Statuile de pe Aleea Personalităților din Parcul Central al Timișoarei își pierd...

Statuile de pe Aleea Personalităților din Parcul Central al Timișoarei își pierd identitatea. Ce scuze invocă primăria FOTO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-838102711">

aleea personalitatilor7

Statuile de pe Aleea Personalităților din Parcul Central al Timișoarei își pierd, pe rând, identitatea.

Cele mai noi au cedat primele. Bunăoară bustul scriitorului Anghel Dumbrăveanu a rămas fără plăcuța din alamă care explica numele și meritele artistului. Urmează ca și alte busturi să își piardă ”etichetele”: Virgil Birou, Carol Robert de Anjou sau Ormos Zsigmond.

Toate plăcuțele cu numele și datele biografice ale personalităților urbei nu sunt montate în soclurile din piatră, ci lipite cu o pasta adezivă, așa cum se poate vedea și din imagini. Asta, în ciuda faptului că executantul plăcilor le-a prevăzut pe acestea cu găuri pentru a fi prinse în șuruburi. Adezivul însă s-a dovedit a fi mai ieftin și mai rapid de folosit, iar efectele se văd.

Bustul lui Anghel Dumbrăveanu, care a rămas fără plăcuță are o vechime pe alee de mai puțin de un an.

”Placuţele de identificare de pe socluri se lipesc, conform proiectului iniţial, care a demarat în anul 2009. Se vor face verificări şi se vor lua măsurile care se impugn”, informează Directia de Comunicare a Primăriei Timișoara, de unde PRESSALERT.ro a solicitat explicații cu privire la neplăcuta situație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.