Sute de câini şi pisici sterilizaţi gratuit în cadrul unei campanii inedite,...

Sute de câini şi pisici sterilizaţi gratuit în cadrul unei campanii inedite, la Timişoara. Incredibil câte feline deţin două persoane

0
DISTRIBUIȚI

pisica

Sute de câini şi pisici au fost sterilizaţi gratuit, în ultimele două luni, la Timişoara, în cadrul unui program social lansat la sfârşitul lui octombrie 2015 de Asociaţia Pet Hope, un cabinet veterinar din oraş şi un partener din Elveţia. Este vorba de 417 animale, dintre care 287 de femele (pisici şi căţele) şi 130 de masculi (motani şi căţei). Potrivit iniţiatorilor programului, s-a pus accent pe sterilizarea femelelor deoarece, în absenţa unui control riguros din partea stăpânilor, acestea s-ar fi înmulţit dând naştere la pui nedoriţi, iar cei mai mulţi ajung în cele din urmă pe stradă.

Proiectul de sterilizări gratuite continuă şi în 2016. Astfel, timişorenii sunt invitaţi să-şi aducă propriile animale sau pisici fără stăpân pentru a beneficia de o intervenţie chirurgicală sigură, la standarde europene.


Pot beneficia de gratuitate, animalele pensionarilor, şomerilor, a familiilor cu venituri reduse, animalele salvate de pe stradă, pisicile fără stăpân sau câinii din jurul firmelor, cu condiţia ca firmele să accepte asumarea animalelor.

„Proiectul de sterilizări gratuite s-a bucurat de un foarte mare succes, ceea ce înseamnă că timişorenii şi cetăţenii din împrejurimile oraşului Timişoara au înţeles că doar prin sterilizare se poate reduce şi stopa fenomenul animalelor fără stăpân. Am avut cazuri de stăpâni care au venit cu 16 pisici la sterilizat, alt proprietar cu 15 pisici, am fost impresionaţi de o doamnă pensionară care şi-a adus una dintre pisici într-o ladă frigorifică nefuncţională, în condiţiile în care restul cuştilor de transport erau deja ocupate de celălalte pisici ale dânsei şi ne-am bucurat să sterilizăm animale care au avut deja pui nedoriţi şi cu siguranţă s-ar fi înmulţit necontrolat în continuare” a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope Timişoara.

Prin acest proiect, organizatorii îşi propun să ajute comunitatea şi autorităţile locale în procesul de management sustenabil şi eficient al populaţiei canine şi feline şi, nu în ultimul rând, ţinteşte educarea populaţiei privind condiţiile şi obligaţiile de deţinere a animalelor de companie. Pentru înscrierea animalelor pe lista de sterilizări gratuite şi pentru a afla cum puteţi deveni beneficiar al proiectului social, sunteţi invitaţi să sunaţi la numărul de telefon 0723 00 47 69 sau să trimiteţi un e-mail pe adresa pet.hope.association@gmail.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.