Timișorenii pasionați de schi „evadează” la munte. Care este starea pârtiilor în...

Timișorenii pasionați de schi „evadează” la munte. Care este starea pârtiilor în stațiunile din Banatul Montan

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-57027249">

schi muntele mic banat (2)

Noul an a adus ninsori consistente în zonele montane din Banat. În acest week-end, timișorenii și restul bănățenilor sunt așteptați la schi, mai ales că meteorologii au anunţat ninsori și mai abundente pentru sfârșitul săptămânii.

În staţiunile montane din Caraș Severin se poate schia deja. Se schiază pe pârtia de la Casa Baraj din staţiunea Văliug, pe Muntele Mic şi pe Ţarcu. La Semenic era lapoviță sâmbătă dimineața, iar stratul de zăpadă de numai 8 cm. Pe Țarcu, în schimb, ninge, stratul de zăpadă ajungând la 18 cm.

Muntele Mic şi Semenicul sunt principalele destinaţii de iarnă ale bănăţenilor, în vestul ţării. Staţiunea Muntele Mic se află în judeţul Caraş-Severin, la poalele versantului sudic al munţilor Ţarcu, la o altitudine de 1.525 de metri. Sezonul alb durează de regulă 150 de zile pe an, din decembrie până în aprilie. Staţiunea Semenic este situată la o altitudine de 1.410 de metri şi oferă, în general, cel mai lung sezon de schi din România. Aici ninge prima dată pe la sfârşitul lui octombrie, iar schiorii se pot bucura de zăpadă uneori chiar şi în luna mai.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.