În anul școlar următor, în județul Timiș vor exista mai puține clase profesionale. Motivul? Elevii preferă ca după ce termină clasa a VIII-a să meargă la un liceu cu profil tehnologic, și nu la școala profesională. În aceste condiții, o parte din acești liceeni care termină cele 12 clase nu reușesc să promoveze examenul de Bacalaureat.
Aura Danielescu, inspectorul școlar general al județului Timiș, a precizat că în acest an sunt 30 de clase profesionale, iar pentru toamna acestui an sunt propuse 24.
În același timp, clase cu profil tehnologic la liceu sunt propuse 65,5, asta în condițiile în care anul trecut au fost cu una mai puțin.
„Părinții ar trebui să fie convinși să aleagă profesionalul, decât tehnologicul. La școala profesională, elevii primesc două burse: una de la stat și una de la agentul economic, aproximativ 400 de lei în total. Dar unii elevi merg la liceu și din dorința părinților. Îndreptându-i spre liceu în detrimentul școlii profesionale, toată lumea pierde, dar mai ales copilul. Sper ca această tendință să se oprească la un moment dat. Sunt copii care, trebuie să recunoaștem, au un nivel de pregătire pentru școala profesională, unde pot să obțină o calificare, să învețe o meserie și primesc o bursă care-i ajută să nu abandoneze școala”, a declarat Aura Danielescu.
În acest an școlar, în județul Timiș sunt înscriși peste 5.200 de elevi în clasa a VIII-a.
Dar de ce copii din radauti jud suceava primesc bursa de 200ron daca in alte judete bursa la profesionala este mai mult?
De ce elevi din radauti jud suceava primesc bursa se 200ron daca in alte judete este bursa mai mare?