Transformarea RATT în societate comercială, CONFIRMATĂ în noul proiect de buget....

Transformarea RATT în societate comercială, CONFIRMATĂ în noul proiect de buget. Vezi ce venituri va avea regia pentrul anul 2016 şi cum vor fi cheltuiţi banii

2
DISTRIBUIȚI

ratt_abonamente

Primul plen al Consiliului Local Timişoara va însemna votarea unor proiecte extrem de importante pentru oraşul nostru. Printre acestea se află şi aprobarea bugetului Regiei Autonome de Transport Timişoara. Conform referatului postat pe site-ul municipalităţii veniturile totale prognozate pentru anul 2016 sunt de 92.690.500 lei, adică venituri din exploatare 92.688.000 lei, care înseamnă veniturile din încasări realizate din vânzarea de titluri de călătorie şi alte tarife în urma prestării de servicii de transport public, venituri din servicii prestate. Spre exemplu, RATT estimează că va încasa de 3.400.000 lei din închirieri. Veniturile din compensaţia la transport sunt estimate la suma de 56.282.000 lei, pentru acordarea facilităţilor cetăţenilor din municipiul Timişoara şi asigurarea funcţionalităţii sistemelor de transport cu biciclete şi naval, suma lunară previzionată fiind de 4.690.000 lei.

Cheltuielile totale prognozate în anul 2016 sunt de 90.328.128 lei şi sunt împărţite în următoarea structura: cheltuielile de exploatare de 90.068.128 lei adică cheltuieli cu bunuri şi servicii, cheltuielile privind stocurile care includ cheltuielile cu combustibilul şi energia electrică etc. “Pentru anul 2016 a fost estimată o creştere a acestor tipuri de cheltuieli pe de o parte datorita extinderii activităţii de transport şi anume transportul metropolitan cu troleibuze, transportul intermodal cu biciclete şi transportul naval, dar şi o creştere a cheltuielilor cu piesele de schimb generate de ieşirea din garanţie a unor mijloace de transport precum şi a creşterii gradului de uzură a infrastructurii şi a mijloacelor de transport”, se arată în acelaşi referat.
Cheltuielile de natură salarială cuprind cheltuielile cu salariile şi bonusurile şi au fost estimate la nivelul de 38.597.896 lei.


Practic, 33.867.810 lei vor fi alocaţi doar pentru plata salariilor pentru 1230 de angajați. Au fost estimate sume suplimentare pentru bonusuri reprezentând cheltuieli cu tichete de masă cu suma de 250.000 lei, aferente creşterii numărului de personal datorat extinderii activităţii (198 lei/lună pe salariat* 233 salariaţi *5.5 luni ).

De departe însă, poate cel mai important punct al referatului se referă la remunerarea membrilor AGA, căci aici RATT admite că nu peste mult timp va deveni societate comercială. „Au fost estimate de asemenea cheltuieli cu indemnizaţia AGA la nivelul indemnizaţiilor membrilor consiliului de administraţie ,pentru o perioadă de 6 luni având în vedere prevederile noului proiect de lege a serviciilor de transport în care se stabileşte obligativitatea reorganizării regiilor autonome în societăţi comerciale”, e scris în referat.

Regia a bugetat închiderea exercitiului financiar 2016 estimând un profit brut de 2.362.372 lei. Despre faptul că profitul pe anul în curs este estimat a fi mai mic decât pe anul precedent, RATT susţine că anul acesta sunt prevăzute cheltuieli suplimentare.

“Creanţele restante programate pentru finele anului 2016 sunt de 43.025 mii lei, iar datoriile restante la 44.000 mii lei , volum care depinde de încasarea compensaţiei de la bugetul local, precum şi de stadiul procesului cu ANAF”, se arată în acelaşi buget.

2 COMENTARII

  1. Deci RATT face profit dar totusi nu-s bani de cumparat tramvaie noi cu 2 mil euro dar sunt de renovat tramvaie cu 1 mil euro ii buna treaba, diferenta ii in faptul ca un tramvai nou are o perioada de exploatare de 50-70 de ani, iar unul renovat de 10-20 de ani! NU ei nu fura….primarul asta oricum are probleme psihice grave oare ei nu sunt nevoiti sa faca teste psiho in fiecare an tinand cont ca de ei tine soarta intregului oras, iar doctorul ce le face chiar le face el sau sunt pe bune?

    • Din 2012 Robu vrea sa privatizeze RATTul, adica reducerea personalului cu 50%, scumpirea biletelor, si numic sa nu mai fie al poporului ci doar al strainilor, asa cum este Telekomul, ENELUL, etc. Daca s-ar face un control si la primarie, oare ce ar iesi la iveala. De cand sunt ilegale bonurile de masa, iar Robu cica le tine parte muncitorilor… cred ca mai degraba lui isi tine parte ca acusi vin alegerile. Ce face cu banii publici primaria? statui prin oras, Piata Libertatii si a Unirii varza…. iar cladirile din centrul orasului arata jalnic, de pe care si-au luat mana, motivand ca nu sunt fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.