Trenurile circulă şi în 2016 pe „Semeringul bănăţean”, cea mai spectaculoasă cale...

Trenurile circulă şi în 2016 pe „Semeringul bănăţean”, cea mai spectaculoasă cale ferată din România. Cât costă un bilet de călătorie FOTO

3
DISTRIBUIȚI

calea ferata oravita-anina

Timişorenii care-şi propun să descopere minuni ale naturii fascinante nu trebuie să rateze, nici în acest an, o călătorie cu trenul pe prima şi cea mai frumoasă şi spectaculoasă cale ferată de munte din România. Şi anume, linia ferată Oraviţa – Anina din judeţul Caraş-Severin, supranumită şi „Semeringul bănăţean” datorită asemănării cu spectaculoasa cale ferată „Semering” din Austria.

Cea mai veche cale ferată montană de pe teritoriul actual al României a împlinit, recent, 150 de ani. Traseul este unul de-a dreptul spectaculos, linia ferată trece prin 14 tuneluri și zece viaducte, unele dintre tunele fiind și cele mai vechi folosite în Europa. Cei 34 de kilometri ai celei mai spectaculoase căi ferate din România pot fi parcurși în aproximativ două ore, și asta datorită traseului dificil.

Foto: Florin Arjocu
Foto: Florin Arjocu

În acest moment, pe linia Oravița – Anina circulă un singur tren format dintr-o locomotivă diesel electrică, construită special pentru această cale ferată, și două vagoane necompartimentate, cu bănci de lemn, construite în anul 1930.

Reprezentanţii CFR anunţă că în anul 2016 mersul trenurilor pe linia Oraviţa – Anina rămâne neschimbat.


Astfel, trenul pleacă zilnic de la Oraviţa la ora 11.15 şi ajunge la Anina la 13.05. Acelaşi tren se întoarce cu călătorii la ora 13.30 din Anina şi soseşte la Oraviţa la 15.20. Pentru călătoria pe ruta Oraviţa – Anina şi retur, CFR percepe un tarif unic de 10 lei, atât pentru clasa 1, cât şi pentru clasa a 2-a. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducerea de 50%.

Foto: Oravita-Anina Semering

3 COMENTARII

  1. Auzi…. La el…, „cel mai fabulos traseu de cale ferată…, ” ai fost pe traseul de care scrii? Ești informat ca traseul de care pomenești este o cursa obișnuită pe care circula orice fel de pasager? Ca oprește in fiecare halta… adică ce halta… orice cosmelie dărâmata? Ca angajații CFR ului sunt ipocriți? Si vorbesc cu tine de parca ei au inventat calea ferată? De parca se simt obligați sa muncească…? Nu ma refer la conductorul de tren (nasul) ci la inginerii, doctorii, filozofii, directorii de la supra control ai CFR ului…. ascultați oameni buni.! Nu mergeți sa va pierdeți 4ore din viata!!!! Pe lângă foarte multa plictiseala…. nici nu ai ce vedea!!!!!! Totul este o reclama ieftina cu poze bine făcute…. atât!!!

  2. Am recomandat unor persoane sa caute pe Facebook,calea ferata Oravita-Anina.Am circulat pe ea in 1980.Nu cred ca este si cls.1-a. Trebuie cunoscuta. olteanu danut din comanesti bc.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.