Un nou episod în războiul dintre CJ Arad şi CJ Timiş pe...

Un nou episod în războiul dintre CJ Arad şi CJ Timiş pe tema elicopterului SMURD: Ţolea îl acuză pe Bojin de trafic de influenţă

0
DISTRIBUIȚI

imagine-elicopter-smurd-044

În vreme ce primarul Nicolae Robu visează să facă metropolă prin unirea Timişoarei cu Aradul, deşi legislaţia nu permite acest lucru, şeful Consiliului Judeţean Timiş, Titu Bojin, şi şeful Consiliul Judeţean Arad, Adrian Ţolea, poartă un adevărat război al declaraţiilor pe tema elicopterului SMURD de la Arad, care ar urma să fie transferat la Timişoara. După ce ieri Bojin acuza că elicopterul nu este folosit, ca răspuns la acuzaţiile lui Ţolea că şeful CJT îşi face campanie electorală cu acest subiect, şeful CJA Arad a transmis astăzi, printr-un comunicat de presă noi informaţii.

„Elicopterul nu este nici al Consiliului Judeţean Timiş, nici al Consiliului Judeţean Arad, ci al Ministerului de Interne. Medicii sunt plătiţi nu de Timiş, ci prin Timiş, de Ministerul Sănătăţii. Numărul real al intervenţiilor cu elicopterul a fost, în 2015, de 432, nu 60 cum afirma domnul Bojin. Elicopterul SMURD nu are regim de ambulanţă, să lucreze 24 din 24, ci este folosit doar la urgenţe deosebite, în special accidente rutiere. Or, Aradul sau Hunedoara au un trafic mult mai intens decât Timişul sau Caraşul. În plus, regimul de zbor al elicopterului are unele clauze speciale: condiţiile meteo, numărul de ore de zbor ale unui echipaj, numărul de ore de zbor continuu, odihna de după misiune etc.


Aradul găzduieşte elicopterul deoarece are poziţionarea cea mai optimă, geografic şi ca intensitate a urgenţelor, dintre toate judeţele pe care le deserveşte, adică Bihor, Hunedoara, Arad, Timiş şi Caraş. Şi, ca o ultimă precizare, costurile lunare ale Consiliului Judeţean cu elicopterul SMURD se ridică la 2.500 de euro. Astfel, în cei 4 ani şi 2 luni, de când elicopterul SMURD este la Arad, Consiliul Judeţean a bugetat cu 148.375 euro activitatea acestuia, la care se adaugă alţi 25.000 de euro, cheltuieli cu amenajarea locaţiei. Este o sumă pe care arădenii au plătit-o din bugetul judeţului pentru cazurile din toate judeţele pe care elicopterul le deserveşte. Practic, costurile sunt plătite de Guvern, prin Ministerul de Interne şi Ministerul Sănătăţii, respectiv de judeţul Arad”, susţine şeful CJA.

Ţolea nu a putut rata ocazia de a-l ataca din nou pe Bojin şi a completat că „domnul Bojin face un joc politic periculos. «Am vorbit la Bucureşti» ţine de traficul de influenţă, nicidecum de argumente logice pentru care elicopterul SMURD să fie mutat. În această dispută, pe dumnealui îl preocupă statutul meu prezent şi viitor. Personal, am în vedere atât prezentul, cât şi viitorul, dar îi reamintesc domnului Bojin că ar trebui să-l preocupe mai mult trecutul dumnealui, care s-ar putea să-l bântuie când îi e lumea mai dragă”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.