Un singur suspect ARESTAT preventiv în dosarul rețelei care răspândea bani falși...

Un singur suspect ARESTAT preventiv în dosarul rețelei care răspândea bani falși în Banat. Cine sunt cei implicați

0
DISTRIBUIȚI

perchezitii caras 1

Doar „Bombardierul”, pe numele să real Nicolae Moraru, care în trecut a fost cercetat și pentru trafic de droguri, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile în dosarul Judecătoriei Caransebeș care vizează o rețea care plasa pe piața din vest bancnote false. În mod ciudat capul rețelei, un individ care era ieșit din pușcărie condiționat, după ce a fost condamnat pentru aceeași infracțiune, nu a fost propus pentru arest preventiv.

Ianăș Iacobici, cunoscut drept „Talancea” a făcut trafic de bani falși de când se știe.


A intrat în atenția oamenilor legii încă din 2004, când era simplu plasator în rețeaua soților Angheluș, care au umplut Banatul de dolari falși, aduși din Olanda. Avea 25 de ani. Peste șase ani, „Talancea” avea propria rețea de trafic de bancnote false și se orientase pe cerința pieței: trafica euro tipăriți în Bulgaria, pe care-i primea de la un anume Yanko Yacov Stefanov, dat în urmărire internațională.

„Talancea” a fost reținut în 2010 într-un dosar în care a pus în circulație peste 50.000 de dolari falsificați, prin intermediul unor case de schimb valutar din Caraş-Severin şi Hunedoara.

Sâmbătă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice ai IPJ Caraş-Severin, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Caransebeş, au efectuat percheziții în judeţele Caraş-Severin, Timiş şi Dolj, ocazie cu care, pe lngă sume impresionante de bani, au fost descoperiți 4.400 de euro falsificați. Inițial, cinci persoane au fost reţinute (n.r. printre care Ianăș Iacobici, zis „Talancea”, și Nicolae Moraru, cunoscut ca „Bombardierul”, implicat în trecut în trafic de droguri) pentru 24 de ore, însă numai acesta din urmă a fost arestat preventiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.