Zeci de mamografii oferite gratuit femeilor nevoiașe din Timiș. Ce program de...

Zeci de mamografii oferite gratuit femeilor nevoiașe din Timiș. Ce program de depistare precoce a cancerului la sân va fi derulat

0
DISTRIBUIȚI

cancer la san

Zeci de femei din județul Timiș șomere, fără venituri, cu deficiențe mintale sau aflate în centrele rezidențiale ale direcției sociale au beneficiat, în ultimele luni, de mamografii gratuite. Acestea au fost oferite în cadrul campaniei Help25, care și-a propus acest obiectiv, dar și demararea unui program de educație pentru sănătate.

Vă reamintim că Asociația OncoHelp a decis ca pentru fiecare mamografie efectuată contra cost, să ofere cadou un voucher pentru o mamografie gratuită, destinatară fiind o femeie defavorizată social din vestul țării. Mai mult, persoana care își face o mamografie contra cost poate alege cui să ofere cadou mamografia gratuită. Reprezentanții asociației anunță că și pe parcursul anului 2016 vor mai fi oferite astfel de vouchere gratuite pentru femeile defavorizate, precum și pentru alte femei care fac parte din categoria de risc.

În paralel cu această acțiune, chiar din primul trimestru al acestui an, va fi inițiat și un program de informare și depistare precoce a cancerului la sân.


„Acest program va fi derulat alături de partenerii campaniei, respectiv de companii și instituții care înțeleg conceptul de responsabilitate socială și care doresc să ofere angajatelor lor șansa la o viață cât mai sănătoasă. Concret, reprezentanții Asociației se vor deplasa la instituțiile partenere și vor susține seminarii gratuite de informare și educație pentru sănătate, ce vor include inclusiv noțiuni de auto-palpare și care vizează identificarea primelor semne care ar putea anunța existența unui cancer la sân”, transmit voluntarii din cadrul campaniei Help25.

Campania „Help25” a demarat în octombrie 2013 şi este destinată conştientizării şi informării cu privire la cancerul la sân, având ca principale obiective implementarea unui program de screening cu privire la această boală, precum şi strângerea de fonduri necesară achiziţionării unui mamograf pentru Asociaţia OncoHelp.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.