Zeci de timişeni, la spital cu viroze şi pneumonii, în ultima perioadă....

Zeci de timişeni, la spital cu viroze şi pneumonii, în ultima perioadă. Ce ne recomandă medicii ca să nu ne îmbolnăvim

0
DISTRIBUIȚI

raceala

Temperaturile scăzute din ultima perioadă aduc viroze şi pneumonii. Astfel, medicii timişoreni se confruntă cu cazuri de infecţii respiratorii şi gripe. Doar în ultima lună, zeci de locuitori din judeţul Timiş au ajuns să fie internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Timişoara.

„În ultima lună am avut 70 de internări cu viroze şi pneumonii. Totuşi, sunt mai puţine faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-au înregistrat aproximativ o sută de cazuri”, ne-a declarat medicul Virgil Musta, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” de la Pădurea Verde.

Medicii ne recomandă ca în zilele cu temperaturi extrem de scăzute să evităm deplasările în spații deschise și expunerea la frig, să respectăm regulile de igienă pentru evitarea îmbolnăvirilor şi să consumăm alimente bogate în proteine, fructe şi legume.


În cazul simptomelor de răceală, trebuie evitată automedicația și este recomandată consultarea medicului.

Persoanelor vârstnice, în special celor cu afecţiuni cardiace şi respiratorii, le este recomandat să evite deplasările și frecventarea locurilor aglomerate care creează premisele decompensării în condiții de temperaturi scăzute. Copiii nu trebuie lăsaţi să aştepte în interiorul autovehiculelor parcate sau să fie transportaţi pe distanțe lungi în vehicule fără posibilități de climatizare și neechipate corespunzător.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.