28 iulie, oficial Ziua Judeţului Timiş. Ce alte propuneri au avut aleşii...

28 iulie, oficial Ziua Judeţului Timiş. Ce alte propuneri au avut aleşii CJT

0
DISTRIBUIȚI

plen cjt (2)

Timişul are, de astăzi, o zi a sa. Aleşii judeţeni au votat pentru ca data de 28 iulie, când a fost instaurată oficial administraţia românească, să fie declarată ca zi de sărbătoare a judeţului.

Însă adoptarea proiectului nu a fost deloc lipsită de discuţii, fiind un bun prilej ca aleşii judeţeni să se contreze, din nou, în idei care mai de care mai îndrăzneţe. Consilierul judeţean Traian Stancu a făcut notă discordantă fiind de părere că data potrvită pentru a celebra Ziua judeţului Timiş este 17 august (ori 29 august, depinde de calendar, Iulian sau Gregorian) adică ziua de naștere a lui Traian Vuia.


O altă sugestie a venit din partea istoricului Victor Neumann, care este şi director al Muzeului de Artă din Timişoara, acesta fiind de părere că data de 3 august ar putea să fie atât Ziua Timișoarei, cât și zi a județului Timiș. Data de 28 iulie a fost de altfel şi cea propusă prin proiectul alcătuit de actuala administraţie, fiind aprobată de aleşii locali cu 26 de voturi pentru.

„Au fost propuse mai multe zile după dezbaterea publică care a fost iniţiată şi la care puteau să vină fiecare dintre dânşii cu alte propuneri decât cea din hotărâre, dar a rămas până la urmă data de 28 iulie când a fost instalat primul prefect, dacă vreţi prima dată constituirea unei entităţi administrative în judeţul Timiş, prin prefectul Cosma. Ziua de 3 august, care era ziua Timişoarei, nu era necesar să ne suprapunem. Au mai fost propuneri precum ziua lui Traian Vuia, avem şi multe alte date deosebite în calendarul judeţului nostru, dar s-a considerat că putem totuşi discuta de un eveniment şi nu de o personalitate, urmând ca asemenea idei să poată să fie inscripţionate pe unele diplome sau instituţii în zona de cultură pentru cei care au fost propuşi, aşa cum este Traian Vuia”, a declarat şeful CJT, Titu Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.