Afacerist de pe piaţa cerealelor, ridicat de DNA, pentru o evaziune fiscală...

Afacerist de pe piaţa cerealelor, ridicat de DNA, pentru o evaziune fiscală de peste 3 milioane de euro UPDATE 3 Mai mulți suspecți aduși la audieri FOTO

0
DISTRIBUIȚI

POPA cereale

Procurorii şi poliţiştii de la DNA Timişoara împreună cu cei de la Antifraudă şi Jandarmerie au descins, în această dimineaţă în şase locaţii din Timiş la locuinţele şi firmele mai multor patroni acuzaţi că au făcut evaziune fiscală de peste trei milioane de euro cu cereale. Principalul vizat este omul de afaceri Popa Daniel Cristian, un cunoscut jucător de pe piaţa cerealelor și despre care presa a scris ca ar fi printre apropiaţii senatorului PSD Matei Suciu. Încă din 2012, un fost partener de afaceri povestea pentru opiniatimisoarei.ro „acest Cristian Popa, fiul fostului contabil de la IAS Sânandrei, este convins că şi-a asigurat toate protecţiile şi că nu i se poate întâmpla nimic. Din afacerea cu cereale şi-a construit o vilă în localitatea Mailat, dupa Vinga, şi şi-a achiziţionat un Bentley, un Porche şi alte limuzine de lux. Schema afacerii este simplă, se achiziţionează cereale de la persoane fizice, în cazul lui – porumb, se emit facturi pe firme pirat, se recuperează TVA-ul, apoi firma este băgată în insolvenţă şi se închide cercul”. Ancheta DNA, care a durat mai mulţi ani, a scos la iveală întreaga schemă de fraudare a bugetului de stat.

În această dimineaţă, DNA îi percheziţionează casa lui Popa din comuna Sânandrei, în paralel, alte echipe intrând în sediile firmelor controlate de acesta şi la locuinţele celorlalţi suspecţi. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1 Anchetatorii de la DNA au percheziționat locuința lui Popa și, ulterior, cele două mașini ale sale. Încercând să-și asscundă fața cu gluga hanoracului, Popa a asistat la verificarea Bentley-ului pe care îl avea în garaj, dar și Porsche Cayen-ului cu care a venit cineva din familie. Popa a refuzat să facă orice fel de declarație, zâmbind flegmatic când a fost întrebat de ce este DNA la el acasă. Perchezițiile continuă în dosarul în care Popa este cercetat pentru evaziune fiscală și constituirea unui grup infracțional organizat.

UPDATE 2 Senatorul Matei Suciu a negat legăturile cu Popa de spre care presa a scris în anii anteriori, afirmând nu l-am văzut în viața mea.


Nu-l cunosc. În afară de Jupânu, dar care nu apare în discuție, nu îi știu pe cei care se ocupă cu afaceri cu cereale”.

UPDATE 3 Mai mulți suspecți au fost aduși pentru audieri la sediul DNA Timișoara. Unul dintre ei a venit cu un mic geamantan, semn că este pregătit pentru a fi reținut. Conform comunicatului DNA, operațiunea a beneficiat de suportul SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.