„Aghiotantul” lui Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, intră azi în pușcărie. Ce pedeapsă are...

„Aghiotantul” lui Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, intră azi în pușcărie. Ce pedeapsă are de executat

0
DISTRIBUIȚI

ghiorghioni catuse

Omul de încredere al lui Sorin Frunzăverde, Ionesie Ghiorghioni, merge la pușcărie. El a fost ridicat de polițiști în această dimineață, dus la sediul IPJ Caraș Severin, de unde va fi trimis, sub escortă, la penitenciarul Timișoara, unde va fi încarcerat pentru executarea pedepsei. El a fost condamnat definitiv, ieri, de magistrații Curții de Apel Timișoara.

Sentința este ceva mai mica decât cea inițială.


Ghiorghioni a fost condamnat la 4 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Caraș-Severin l-a condamnat iniţial la 7 ani și 4 luni.

Lui Ghiorghioni i s-a interzis exercitarea drepturilor pe o perioada de cinci ani, va trebui să restituie o parte din banii încasați ca mită, Adinei Armaşu – 180 de euro şi 5.276 de lei, iar statului alți 9.500 de lei cu titlu de confiscare specială, până la achitarea bunurilor fiind menținut sechestrul asigurator pe bunuri.

Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2013 –2015, Ionesie Ghiorghioni în calitate de vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Caraş-Severin, a pretins şi primit de la omul de afaceri Valentin Armaşu, martor denunţător, sumele de 230.000 lei şi 8.400 euro, reprezentând 10 % din valoarea unor contracte de utilitate publică (întreţinere a drumurilor) pe care firma le-a primit de la CJ Caraș Severin. Banii ajungeau la Ghiorghioni prin intermediul nepotului său, Cosmin, care-I primea de la soția patronului firmei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.