Alegeri la Universitatea Politehnica din Timișoara. Cum se apără Biroul electoral după...

Alegeri la Universitatea Politehnica din Timișoara. Cum se apără Biroul electoral după ce Ilare Bordeașu a sesizat nereguli

0
DISTRIBUIȚI

rectorat politehnica palatul loyd

600 de cadre didactice titulare, plus 60 de studenți de la Universitatea Politehnica din Timișoara, sunt așteptați, mâine la vot. Astfel, joi va fi ales noul rector al universității timișorene. Bătălia se dă între doi candidați: Viorel Șerban, actualul rector al UPT, și Ilare Bordeașu, profesor la Facultatea de Mecanică și fost lider de sindicat. Ieri, Ilare Bordeașu se plângea de faptul că este „blocat” în cadrul instituției, afișele lipite fiind rupte, iar un e-mail trimis cadrelor didactice din universitate ar fi ajuns în 14 ore.

Astăzi, reprezentanții biroului electoral central din cadrul Universității Politehnica din Timișoara au organizat o conferință de presă pentru a oferit detalii despre alegerile de mâine, dar și pentru a clarifica situația prezentată de Ilare Bordeașu.


„Nu am avut niciun fel de contestații în ceea ce privește desfășurarea alegerilor pentru funcția de rector. În funcție de voturile de mâine, va exista un tur sau două de scrutin, dacă se ajunge în situația de egalitate, ceea ce nu s-a întâmplat până acum. Candidații s-au putut înscrie în perioada 1-12 februarie, iar CV-urile și planurile manageriale au fost făcute publice. Candidații au putut și au organizat întâlniri cu electorii, vineri a fost și o dezbatere la care au participat cei doi candidați”, a precizat Marius Crișan, președintele Biroului Electoral Central din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

În ceea ce privește afirmațiile făcute de Ilare Bordeașu, Doru Vătău, vicepreședinte al BEC din UPT, a ținut să precizeze că informațiile transmise de candidați au ajuns la toate cadrele didactice din universitate în format electronic. „Informațiile au fost transmise în ordinea depunerii candidaturilor. Dacă s-ar fi transmis cu o întârziere de câteva ore sau o zi, deși nu s-a întâmplat acest lucru, nu influențează cu absolut nimic alegerile. Regulamentul nu specifică faptul că noi trebuie să păzim afișele lipite de candidați. Sigur alegerile de mâine vor fi corecte și noi vom garanta asta”, a precizat Doru Vătău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.