Alfred Simonis anunţă că votul viceprimarului Stoia, care a permis aprobarea bugetului...

Alfred Simonis anunţă că votul viceprimarului Stoia, care a permis aprobarea bugetului administraţiei Robu, va fi discutat de PSD VIDEO

4
DISTRIBUIȚI

SEDINTA DE CONSILIU LOCAL22_resize stoia

Grupul de consilieri locali PSD s-au pus de acord să nu voteze azi bugetul Timișoarei, unul considerat cu probleme. Invitat la emisiunea PRESSALERT LIVE, Alfred Simonis a fost provocat să comenteze cum s-a ajuns ca un coleg de partid, în speță viceprimarul Traian Stoia, să fie de partea liberalilor în această problemă şi practic să fie cel care a trecut bugetul pentru că administraţia avea doar 13 voturi.

„Noi am considerat că bugetul Timișoarei e prost fundamentat. E umflat rău de tot, cu circa 150-200 de miloane de lei. Astfel încât se pot angaja cheltuieli care înseamnă demararea unor lucrări până în vară, până la alegerile locale, urmând ca la final de an să nu le putem plăti și să se transfere pe anul viitor, care înseamnă un impact destul de grav. Putem ajunge să blocăm complet bugetul de investiții pe anul viitor. Am încercat să mai reglăm sumele, din cele care nu-s realiste. Am încercat să trecem un singur amendament, cu o valoare simbolică, cel cu locunțe pentru tineri, dar nu am reușit cele importante. Am luat decizia să respingem bugetul, ceea ce nu era un capăt de țară, puteam să ne mai întâlnim într-o ședință ulterioară în care să discutăm mai pe larg, pentru că nu am avut dezbatere publică pe buget așa cum ar fi trebuit.


Totul a fost făcut să nu înțeleagă nimeni nimic și s-a pus pe totul rapid. Cum se trezește Robu dimineața să vadă că pe aici vrea să treacă trenul, cam ăsta e conceptul de buget… Nu rămânea Timișoara fără buget. Am luat decizia să nu votăm și a trecut cu 14 voturi”, a explicat Alfred Simonis.

Consilierul local PSD a fost întrebat cum de Traian Stoia nu a fost în asentimentul colegilor de partid și ce consecințe vor fi în privința acestuia, totul putând fi interpretat ca un „aranjament” în favoarea lui Nicolae Robu. „Să mă acuze pe mine cineva de blat cu primarul, cu municipalitatea, e ceva exagerat. Nu pe mine. Nu mă simt comod ca atunci când hotărâm pe proiecte importante care angajează bugetul, care prevede proiecte importante pentru dezvoltarea orașului, pentru oraș, atunci când hotărâm că votăm într-un fel, repet, pe lucruri importante. Nu hotărâm la partid cum votăm. Dar sunt 5-10 proiecte pe an care implică chestiuni importante și care trebuie vot în grup. Bugetul e cel mai important. Sunt mândru de colegii mei PSD că au ascultat. Există o discuție legată de actualul viceprimar, domnul Stoia, care a votat, după a treia încercare, cu aparatul primăriei, cu PNL-ul. M-au sunat colegii din organizația municipală, că se arată nemulțumiți de faptul că domnul viceprimar Stoia a votat altfel, pentru că noi chiar am lucrat în această perioadă de când a sosit bugetul, pentru a găsi o poziție, de unde să identificăm bani pentru a tăia și să încercăm să eficientizăm într-un fel acest buget, și evident au fost mâhniți. Nu-mi cereți mie să iau decizii. Nu e decizia mea. Eu ca și coleg, membru al grupului PSD, nu mă simt comod cu faptul că domnul Stoia a votat altfel. Cred că o discuție în cadrul organizației de partid trebuie purtată pe acest subiect”, a concluzionat Alfred Simonis, ferindu-se de un răspuns tranșant în privința vicerprimarului.

4 COMENTARII

 1. INCREDIBIL!!!

  Stimați timișoreni, un membru PSD cu experiență politică de ceva vreme, viceprimarul Traian Stoia, a îndrăznit să nu se supună clișeelor impuse sub șefia celui proclamat ”șeful consilierilor locali ai PSD Timiș”!
  Din argumentele aduse de domnul consilier Alfred Simonis împotriva bugetului, mai că-ți vine a crede că asistăm la o discuție de genul: să boicotăm bugetul Timișoarei, că noi suntem PSD și primarul Robu e ”Nicolae Robu”.
  Cu adevărat incredibil însă este că domnul consilier ”Freddy Simonis” nu a reușit să treacă prin Consiliul Local Timișoara niște amendamente. Nu se poate!!!!! Păi cum este, doamnă ziaristă Loredana Codruț, nu spuneați că ”Freddy Simonis” e ”mai tare ca Nostradamus”? Ne-ați dus de nas, stimată doamnă ziaristă?

 2. Bai, Monica, ai avut curiozitatea sa lecturezi proiectul de site-ul PMT?
  Din comentul tau observ ca NU. E un buget in care sunt cuprinse foarte multe cheltuielipentru studii SF la propriu sau mai nou dupa conceptul iubitului tau Primar prefezabilitate, care NU vor avea finalitate vreodata intrucat exista norme care sa permite initierea lor cum doreste robu. ma refer in primul rand la fantezia Primarului vizand ingroparea liniilor de cale ferata. Sa-ti spun un secret: NU exista programe UE pentru finantarea unor asemenea lucrari cum pretinde Robu!!! Deranjul tau este ca un membru PSD, oricare ar fi el, releva asemenea lucruri. ti-am urmarit comenturille, unele sunt obiective. pertinente si chiar indraznete, aspect pe care-l stimez, insa cand vine vorba de PSD dai dovada de atitudine retrograda fata de actele politice ale membruilor acestui partid, desi pretinzi ca ai fi o persoana lipsita de prejudecati. Cred ca ai gresit cu acest coment, Simonis si herzog fiind singurii care au auvut curajul sa-l contrazica cu argumente pe primar in ceea ce priveste bugetul. Asta este, e mb PSD, dar nu insemamna ca trebuie sa-l stigmatizam si sa-l luam omul la bascalie atunci cand in mod obiectiv si argumentat face declaratii impotriva bugetului intocmit in mod precar, coordonat de catre o doamna functionar public de conducere Smaranda Haracicu care face obiectul anchetei penale vizand POLI Timisoara SA a lui Iancu unde cerceteaza, taman aspecte de neregularitate si nelegalitate vizand cheltuieli din bugetul local de la vremea respectiva. oare cine este papagalul????

 3. Stimate d-le ”koks”, sunteți anonim doar în mediul virtual sau și în viața de zi cu zi, chiar și pentru propria d-voastră persoană? ”Bă” este apelativul pe care l-ați deprins în școală, sau prin baruri, fiind certat cu școala? Dacă domnii consilieri Simonis și Herzog au avut argumente realiste, cu siguranță și-au convins colegii consilieri. Dacă nu au avut argumente plauzibile, înseamnă că nu au avut succes. Din câte știu eu, consilierii votează, nu domnul primar Nicolae Robu. Sau dumneavoastră aveți alte informații?
  ”Deranjul” meu este că s-ar putea ca opinia publică să fie înșelată de modul în care o ziaristă prezintă ”competențele” pe care le-ar avea un consilier local: ”Freddy Simonis” e ”mai tare ca Nostradamus”? În rest, domnul consilier Alfred Simonis reușește cu brio, de nenumărate ori, să se facă singur de bășcălie.
  O personalitate care-mi place, de exemplu, afiliat politic în PSD, este senatorul Mihai Fifor. Recunosc și respect inteligența, când o detectez, indiferent de culoarea politică. De asemenea îmi permit libertatea de a mă amuza copios pe seama celor care încearcă să mă considere ”credulă” doar pentru că sunt cetățean român. Din ceea ce s-a întâmplat în ședința CLT de ieri, eu am dedus un lucru: consilierul local Alfred Simonis nu este ”mai tare ca Nostradamus”. Ipoteza ziaristei Loredana Codruț a fost deci infirmată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.