AMBIŢII Nouă liberali din Timiş se visează şefi la CJT. Vezi numele...

AMBIŢII Nouă liberali din Timiş se visează şefi la CJT. Vezi numele de pe listă şi când va fi ales cadidatul PNL

0
DISTRIBUIȚI

cjt01_resize

Competiție fără precedent în cadrul PNL Timiș pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Timiș, care va fi desemnat după scrutinul din anul 2016. Noul președinte al instituției va fi ales din rândul aleșilor județeni, dar funcția nu a suscitat un mare interes în rândul liberalilor din Timiș. Până acum aproximativ o lună în cursa pentru șefia Consiliului Județean Timiș erau intrați Marin Popescu, Marian Vasile și Ovidiu Drăgănescu. Însă, după ce deputatul Alin Popoviciu a anunțat că se va înscrie pe listă, Bogdan Ghelbere și Cosmin Tabără și-au anunțat și ei dorința de a fi șefi ai CJT. Faptul că lista cuprindea în mare parte nume provenite din vechiul PDL pare să nu fi fost pe placul PNL istoric, care a recuperat handicapul.

„S-au mai înscris încă trei colegi în competiție, Alin Nica, Liliana Oneț și Ciprian Bogdan (n.r – toţi membri ai PNL istoric). Sunt mai mulți, nouă sau zece, că unii s-au retras. Vom intra pe procedură internă, noi v-am spus care e procedura.


Se va face în perioada următoare evaluarea tuturor candidaților care optează să rămână în competiție, pentru că este posibil ca unii să se retragă. Deci se va face evaluarea candidaților pe bază procedurii noastre interne și fiecare se va alege cu un punctaj. Apoi, vom avea un vot dat din partea primarilor, un vot dat din partea Biroului Județean și un punctaj dat de către cei doi copreședinți. Sunt mulți colegi care sunt foarte buni și o să facem evaluarea și eu mă voi pronunța prin punctajul pe care îl vom acorda cu domnul Dan Popa”, a declarat astăzi Nicolae Robu, copreședinte al PNL Timiș.

În urmă cu două săptămâni copreședintele PNL Timiş, Dan Popa, anunța că este posibil ca formaţiunea pe care o conduce să anunțe candidatul pentru șefia CJT abia după alegerile locale, însă planurile liberalilor din Timiș au fost dejucate de legislația de la nivel național care are stabilit un calendar clar. „Ce a spus colegul Dan Popa este corect, este punctul de vedere comun al lui și al meu. Noi am vrut să nu nominalizăm un candidat anume până când știm care este compoziția CJT. Numai că nu putem face asta pentru că nu ne lasă conducerea națională pentru că s-a făcut un anumit program de pregătire pentru alegeri, program la care conducerea s-a angajat să facă cunoscute candidaturile la funcțiile de primar, președinți la consilii județene de peste tot. Noi ne străduim să terminăm până la sfârșitul lunii”, a adăugat Robu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.