Atenţie, studenţi la Medicină din Timişoara! Ce a decis Ministerul Sănătăţii cu...

Atenţie, studenţi la Medicină din Timişoara! Ce a decis Ministerul Sănătăţii cu privire la examenul de Rezidenţiat, după ce tinerii au ameninţat cu proteste

0
DISTRIBUIȚI

rezidentiat tm

După ce au ameninţat că vor ieşi în stradă, au semnat o petiţie online şi au trimis o scrisoare deschisă Ministerului Sănătăţii, studenţii de la facultăţile de Medicină din întreaga ţară au învins. Prin urmare, bibliografia pentru examenul de Rezidenţiat din toamna lui 2016 rămâne cea nouă, stabilită în vara anului trecut de minister.

„Bibiliografia utilizată pentru această sesiune de examene va fi alcătuită din “Compendiul de specialităţi medico-chirurgicale” elaborat de un colectiv multidisciplinar format din cadre didactice de la toate universităţile de medicină şi farmacie”, transmite Ministerul Sănătăţii. De asemenea, metodologia examenului de Rezidenţiat va fi anunţată după noi consultări între reprezentanţii ministerului şi federaţiile studenţeşti.

Vă reamintim că studenţi din întreaga ţară au ameninţat, la începutul acestei săptămâni, cu proteste, după ce la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a apărut zvonul că bibliografia a fost schimbată pe ultima sută de metri.


De altfel, acest lucru a fost confirmat de reprezentanţii universităţii timişorene. Studenţii i-au trimis Ministerului Sănătăţii o scrisoare deschisă, iar peste 1.200 de studenţi de la facultăţile de Medicină din ţară au semnat o petiţie online prin care au cerut lămuriri vizavi de bibliografia pentru examen.

Ministerul Sănătăţii a mai anunţat, astăzi, prin intermediul unui comunicat de presă, că s-a decis organizarea unei sesiuni extraordinare a examenului de rezidenţiat în primăvara anului 2016, pentru locurile rămase vacante în ţară. Această sesiune va fi organizată la nivel naţional, va include subiecte unice de examen, în baza bibliografiei utilizate pentru sesiunea din toamna anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.