BC SCM Timișoara cedează pe final în Oltenia. Cât de aproape au...

BC SCM Timișoara cedează pe final în Oltenia. Cât de aproape au fost ”leii” de a treia victorie consecutivă în acest sezon

0
DISTRIBUIȚI

BC SCM Timisoara Dinamo (6)

”Leii din Banat” nu au mai repetat figura din ultimele două jocuri deși au fost aproape de o mică surpriză la Târgu Jiu. BC SCM Timișoara a condus în majoritatea timpului azi pe terenul Energiei, dar a plătit tribut absențelor într-un nou final încins, scor 77-85 (37-34). Elevii lui Nenad Mandic au ratat totodată șansa de a egala Piteștiul înaintea întâlnirii directe programată pe Bega.

BC Timișoara a început jocul de la Tg. Jiu cu Veselinov, Warren, Milencovici, Jeremic și Zivanovic în primul 5. Djapa și Dundjerski, oameni de bază, nu au fost folosiți. După victoriile cu Dinamo și Gaz Metan moralul ”leilor” a fost ridicat, lucru reflectat și pe terenul oltenilor încă din start, când a avut avantaj +4 și chiar +10 pe finalul sfertului 1. Chiar și așa gazdele au revenit și au intrat cu avantaj în sfertul 2: 24-23. Toth și-a readus echipa în avantaj, apoi Veselinov a mărit ecartul, unul încă sensibil.


BCT-ul avea însă să intre cu +3 la cabine, scor 34-37. A treia pătrime a început la mare luptă. Gazdele au recuperat rapid un -7 pe tabelă apoi însă au ajuns să fie conduși cu 68-53 într-un sfert tranșat clar de timișoreni. Ca de obicei ultimele zece minute aveau să se desfășoare pe muchie de cuțit. ”Leii din Banat” cedând treptat terenul câștigat în sfertul precedent până la momentul în care Diggs a recuperat tot deficitul pentru Energia. Cu cinci minute rămase pe ceas, Veselinov și Toth au punctat pentru a păstra un +2 fragil. Mai mult, photo-finish-ul s-a strâns la 77-76 când se desfășurau ultimele 130 de secunde din duel. Gorjenii au răsturnat însă abrupt situația și aveau +2 grație lui Horne, apoi 81-77 cu 18 secunde rămase din meci în urma coșului reușit de Diggs.

Din păcate, la fel ca în alte finaluri de meci, bănățenii au cedat prin lipsa soluțiilor de pe bancă și Energia Tg. Jiu s-a impus cu 85-77 după un meci ce părea controlat de echipa cu șansa a doua.

Dacă în meciul trecut Djapa a strălucit, astăzi sârbul a fost indisponibil, alături de Dundjerski. Stefan Zivanovic putea să-i calce pe urme primului, dar cele 25 de puncte realizate nu au adus și punctul bonus pentru BC SCM Timișoara. Ceilalți marcatori ai oaspeților au fost: Veselinov (16 pt., double double cu 11 recuperări), Warren (8), Toth (5), Milencovici (6) și Jeremic (17). De partea cealaltă principalii realizatori au fost Mack și Eziukwu, cu câte 18 puncte fiecare.

Mai mult, BCT-ul nu a profitat azi de eșecul piteștenilor în fața Stelei pe teren propriu, astfel că ”leii” rămân la o lungime în spatele lui BCMU (locul 10). În runda următoare, miercuri, 10 februarie (ora 18), cele două alb-violete vor fi față în față în Sala ”Constantin Jude”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.