Căpitan din Jandarmerie, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru corupție. Cât...

Căpitan din Jandarmerie, condamnat definitiv la închisoare cu executare pentru corupție. Cât timp va sta după gratii

0
DISTRIBUIȚI

jandarm executare silita

Fostul căpitan de jandarmi care a impus „tain” săptămânal de șpagă vânzătorilor de țigări de contrabandă merge la pușcărie. După trei ani de procese, la finele săptămânii trecute, jandarmul a primit sentința definitivă la apelul făcut. Curtea Militară de Apel București a stabilit că jandarmul Claudiu Cornel Rădoi va petrece doi ani și șase luni în penitenciar, plus doi ani de interzicere a drepturilor.

În 2011, căpitanul Rădoi Claudiu-Cornel, ofițer specialist II, în cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi Arad a găsit soluția să își asigure țigările gratis.


El a pretins câte două cartușe de țigări lunar de la o persoană care vindea clandestin țigări netimbrate, cu scopul de a o lăsa să vândă într-o piață din Arad și de a-i asigura protecție. Numai în acel an a primit țigări în valoare de 4.000 de lei. Ulterior, până în 2013, așa cum a stabilit ancheta DNA, jandarmul a pretins foloase necuvenite și de la alte persoane.

Căpitanul Rădoi nu a fost singurul urmărit penal în dosarul jandarmilor șpăgari. Odată cu el, în 2013, au fost ridicați și plutonierii Marius Constantin Buţă și Adrian Raul Dragoş. Acesta din urmă e soțul fostei directoare de la Centrul Cultural Județean Arad. Cei doi au fost însă scoși de sub urmărire penală. „În perioada 2010-2013 cei trei învinuiţi, cadre militare la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad au pretins şi primit, în mod repetat, sume de bani şi bunuri, în valoare estimată la 300.000 lei, de la mai mulţi vânzători ambulanţi de ţigări fără timbru fiscal din municipiul Arad, pentru a nu ridica spre confiscare diferite cantităţi de ţigări fără timbru ce aparţineau acelor vânzători şi totodată pentru a-i «ocoli» de la controalele periodice ce se efectuau de către Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Arad”, se artă în rezoluţia procurorilor DNA de începere a urmăririi penale.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.