Clădirea în care învaţă elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean, la un...

Clădirea în care învaţă elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean, la un pas de a fi cumpărată de municipalitate. Ce anunţ a făcut primarul Robu

0
DISTRIBUIȚI

colegiul national banatean

Veşti bune pentru elevii care învaţă la Colegiul Naţional Bănăţean, una din şcolile de elită din Timişoara. Clădirile în care unitatea de învăţământ îşi desfăşoară activitatea ar putea fi cumpărate în viitorul apropiat, după ani de zile de negocieri, a anunţat, astăzi, primarul Nicolae Robu, la ceremonia în cadrul căreia au fost premiaţi cei mai buni elevi ai şcolii. Potrivit edilului-şef, negocierile cu Episcopia Romano-Catolică, care deţine imobilele, sunt aproape de final. Din păcate, Primăria Timişoara a renunţat la ideea de a mai cumpăra clădirea în care funcţionează Casa Studenţilor, care aparţine tot Episcopiei Romano-Catolice, din cauza preţului prea mare.

„Am discutat de-a lungul timpului foarte multe variante, a trebuit mereu să găsim formule prin care să cădem de acord cu Episcopia Romano-Catolică, să ajungem în final la sume rezonabile pe care să le putem asuma.


Tot ce-a fost de lămurit s-a cam lămurit. Când e vorba de negocieri, detaliile nu se discută. Acest proces, după părerea mea, este acum spre final. Sper ca într-un orizont de timp relativ scurt, nu vreau să vă dau un termen pentru că nu depinde de mine, să putem trage linia şi să intrăm în comisia de negociere cu terţii şi apoi să supunem la vot în consiliul local achiziţia clădirilor”, a detaliat, astăzi, Nicolae Robu.

Potrivit primarului Timişoarei, în momentul în care clădirile în care învaţă elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean vor ajunge în patrimoniul municipalităţii, se va da drumul la ample lucrări de modernizare a spaţiilor, dar şi de extindere a acestora. „Este absolut necesar să rezolvăm această problemă, pentru că toată lumea e păgubită, plătim chirii şi sunt sume care în timp devin mari, semnificative, nu putem face lucrări majore în spaţii care nu sunt ale noastre. Pe de altă parte, Episcopia Romano-Catolică nu poate să investească să întreţină aşa cum se cuvinte aceste spaţii pe care nu le foloseşte. Imaginea lăsată în oraş devine una de neglijenţă faţă de nişte clădiri istorice frumoase care ar trebui să facă cinste oraşului”, a mai precizat Nicolae Robu.

Primarul Timişoarei nu a dorit să spună cu ce preţ vor fi cumpărate clădirile în care învaţă elevii de la Colegiul Naţional Bănăţean. În unitatea de învăţământ sunt înscrişi peste 2.000 de elevi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.