„De la sacrificiu la speranță”, expoziție semnată Mihai Țopescu la Casa Artelor....

„De la sacrificiu la speranță”, expoziție semnată Mihai Țopescu la Casa Artelor. Când are loc vernisajul

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-775922016">

expo topescu

Galeria Subterana din incinta Casei Artelor de pe strada A. Pacha nr. 8 găzduieşte, începând din 25 februarie, expoziţia „De la sacrificiu la speranţă”, semnată de Mihai Ţopescu, unul dintre cei mai importanţi plasticieni români contemporani.
Pentru expoziţia de la Timişoara, care va fi deschisă doar zece zile, artistul propune publicului 13 sculpturi, două instalaţii şi trei filme video. Lucrările fac parte din ciclul Sacrifice, Sacriface, Sacrifaire şi Speranţa, unele dintre ele fiind expuse la bienale de artă şi în expoziţii naţionale şi internaţionale. Despre aceste lucrări, criticul de artă Cătălin Davidescu spune că „Mihai Ţopescu ne propune un sfârşit de drum care, în mod firesc, nu poate fi încheiat decât în SPERANŢA”.

mihai topescu
Lucrări ale sculptorului, născut asemeni lui Constantin Brâncuşi pe meleaguri gorjene, se găsesc în colecţii private, în muzee de artă din Craiova şi Târgu-Jiu dar şi în oraşe din Germania, Italia, Cehia sau Danemarca, precum şi în parlamentul european.
Vernisajul expoziţiei va avea loc la ora 18,00 iar aceasta va fi deschisă până în 6 martie.
Surse foto – Dan Coma

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.