Dirigintele de şantier de la Kasdum GF, DEMISIE după scandalul băncilor împrejmuite...

Dirigintele de şantier de la Kasdum GF, DEMISIE după scandalul băncilor împrejmuite cu gard. Cine este adevăratul vinovat care ar trebui să răspundă de proiect

1
DISTRIBUIȚI

parc

Recent, Timișoara a mai adăugat un nou element la arsenalul de aberații grație cărora a devenit subiect de glume la nivel național. Vorbim despre băncile cu gard aferente proiectului de reabilitare a Bălții Lămâița. Tipic administrației Robu vina a fost transferată urgent în curtea firmei care a câștigat licitația, Kasdum GF, iar primarul Nicolae Robu a cerut ca dirigintele de şantier să aibă parte de o plângere penală pentru neglijenţă, asta în condiţiile în care proiectul a fost elaborat de SC.


Subcontrol SRL şi doar pus în practică din Kasdum.

Astăzi, primarul Nicolae Robu a declarat că „am fost informat astăzi că și-a dat demisia. Dirigintele de șantier, el nu este angajatul primăriei, ci este angajatul firmei care a câștigat licitația cu primăria am înţeles că şi-ar fi dat demisia din poziţia de diriginte de şantier, Doamne ajută. Firma trebuie să desemneze un nou diriginte de şantier. Noi avem un contract cu o firmă, nu cu o persoană. Trebuie odată şi odată ca proiectanţii să răspundă,  cineva trebuie să îi tragă la răspundere pentru greşeli”. După ce a explicat că la unele proiecte este normal să existe scăpări, dar că nu este normal că greşelile să fie aberante, Robu a mai spus „poţi înţelege acea aberaţie ca aceea de la Balta Lămâiţa în care un proiectant să prevadă că acei stâlpi trec prin faţa băncii. Nu poţi înţelege. Mecanismul era următorul: când se ajunge la punerea în pratică proiectantul vine şi sesizează că în schemă este această anomalie. Îl sesizează pe dirigintele de şantier, care merge la beneficiar și cere corecţie”. Edilul a acuzat că actualul proiectant a refuzat să ceară corecţii şi a ameninţat că nu va face plata.

1 COMENTARIU

  1. Dacă primarul nu știe, nici la final de mandat, că dirigintele de șantier este angajatul beneficiarului, adică al Primăriei, atunci, se explică de ce lucrările, executate în toată Timișoara, sunt făcute de „mântuială”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.