Doi albanezi și un kosovar, prinși în timp ce încercau să treacă...

Doi albanezi și un kosovar, prinși în timp ce încercau să treacă ilegal din Serbia în România. Unde încercau să ajungă

0
DISTRIBUIȚI

termoviziune04_resize

Doi cetăţeni albanezi şi unul din Kosovo au fost prinși de poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Moraviţa – I.T.P.F. Timişoara în timp ce intenţionau să intre ilegal în România, pe jos, pe la frontiera verde, noaptea trecută, în jurul orei 23.00.

Cei trei au fost observați cu ajutorul tehnicii de termoviziune.


Imediat, o patrulă de supraveghere a frontierei din cadrul aceluiaşi sector s-a deplasat la faţa locului pentru identificarea persoanelor care nu îşi justificau prezenţa în zonă. „În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că doi bărbaţi sunt cetăţeni albanezi, iar cel de-al treilea este din Kosovo, aceştia având vârste cuprinse între 24 şi 44 de ani. Bărbaţii au declarat că intenţionau să ajungă în Franţa şi, pentru că aveau interdicţie de a intra în spaţiul Schengen, s-au deplasat pe jos, din Serbia spre România, până în momentul reţinerii. Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei celor trei persoane şi cercetării acestora sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat”, transmite Roxana Costache, purtătoarea de cuvânt a polițiștilor de frontieră timișoreni.

Fugarii au solicitat o formă de protecţie din partea statului român, astfel că urmează a fi predați unei echipe operative din cadrul Serviciului Pentru Imigrări Timiş, la finalizarea cazului urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.