Doi candidați luptă pentru funcția de rector al Politehnicii din Timișoara. Contracandidatul...

Doi candidați luptă pentru funcția de rector al Politehnicii din Timișoara. Contracandidatul lui Viorel Șerban: „Universitatea nu este a grupurilor de interese din preajma conducerii”

0
DISTRIBUIȚI

ilare bordeasu

Peste 650 de cadre didactice, cercetători și specialiști care lucrează în cadrul Universității Politehnica din Timișoara vor alege, joi, noul rector al instituției. În acest an, lupta se dă între doi candidați. Este vorba despre Viorel Șerban, actualul rector al UPT, și Ilare Bordeașu, profesor la Facultatea de Mecanică și lider de sindicat.

Ilare Bordeașu se plânge de faptul că, în perioada campaniei, a fost deseori „blocat”, asta după ce i-au fost rupte afișele sau i-a fost limitat accesul la comunicare. „Trebuie să știi să fii transparent, echitabil și să nu fii discreționar. Așa va fi Bordeașu rector. Îmi pare rău că toată munca mea e blocată de comunicarea cu colegii, de ruperi de afișe, de blocare de email-uri. Vineri a încetat campania, iar până joi, când au loc alegerile, nu mai am acces în universitate, pentru că nu sunt la butoane. Mi-aș fi dorit ca acele butoane să nu existe pentru nimeni.


Și atunci mă întreb, dacă mi-ai blocat pe tot timpul campaniei accesul la comunicare, un mesaj care ar fi trebuit să ajungă în câteva secunde, ajunge după 14 ore, afișele sunt rupte și trebuie să merg să le tot înlocuiesc, cum poți să lupți împotriva unui sistem care nu face cinste secolului 21?”, a precizat Ilare Bordeașu.

Contracandidatul lui Viorel Șerban și-a propus, dacă va ajunge rector al Universității Politehnica din Timișoara, să respecte „întocmai legile în vigoare”, iar cei care au dobândit titlul de doctor după anul 2010, să predea mandatul funcției de conducere la împlinirea vârstei de 65 de ani. „Cred că este timpul ca lumea să înțeleagă că Politehnica trebuie să revină la ceea ce au gândit înaintașii. Trebuie să dispară avantajele pe care eu le-am numit întotdeauna necinstite, nedrepte. Politehnica începe să semene cu o oglindă a societății românești, dacă eu ajung sus, tu vei fi ăla, eu zic că tu vei fi cineva dacă meriți și ai competențele necesare postului respectiv. De asemenea, eu cred că e absolut obligatoriu schimbul de generații și de predări de mandat. Nu poți să stai până când moartea te scoate dintr-o funcție și să nu lași tinerii, să nu-ți construiești în spatele tău valori care să-ți ducă mai departe visele, valorile. Unii fug ca dracul de tămâie de vârsta de 65 de ani, vârsta de pensionare. Cred că un adevărat manager construiește în spatele său nu unul, ci sute de manageri care pot să ducă munca mai departe”, consideră Ilare Bordeașu.

Profesorul universitar mai atrage atenția asupra faptului că „universitatea este a tuturor și nu a câtorva grupuri de interese din preajma conducerii”.

Ieri a fost ales noul președinte al Senatului Universității Politehnica din Timișoara – Radu Vasiu, profesor în cadrul Facultății de Electronică și Telecomunicații, care l-a învins pe Petru Andea.

Foto: Banatul Meu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.