Dovada că administraţia Robu a protejat interesele economice ale acţionarului german de...

Dovada că administraţia Robu a protejat interesele economice ale acţionarului german de la Retim după ce primarul a primit Mercedes de 74.000 euro

0
DISTRIBUIȚI

robu bani 1

Administrația condusă de Nicolae Robu a făcut tot ce i-a stat în putință pentru ca planurile acționarului german din Retim Ecologic Service SA să se îndeplinească. Vă reamintim că după ce Robu a semnat ilegal prelungirea contractului de salubrizare cu încă patru ani pentru Retim, societatea i-a plătit telefonul mobil și a cumpărat un Mercedes de 74.000 euro cu care se plimbă exclusiv primarul Timișoarei.

O altă operațiune ilegală girată de administrația Robu a fost schimbarea a 50% din acționariatul firmei fără știința Consiliului Local Timișoara, care deține cealaltă jumătate din acțiuni. Vă reamintim că PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că a fost modificat în mare secret actul constitutiv al societății, SC RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL fiind înlocuită, în urma unei diviziuni parțiale, cu SC RER Timișoara SRL, o firmă cu capital social de mai mic de 10% din cel al companiei mamă.


Că modificarea s-a făcut exclusiv în interesul nemților de la RER o dovedește proiectul de divizare parțială a societății, realizat în iulie 2014 și depus la instanță de abia în decembrie 2014, după ce s-a cumpărat Mercedes-ul pentru Robu. Ulterior, în aprilie 2015, în mare secret, s-a modificat la Registrul Comerţului componenţa acţionariatului de la Retim cu noua firmă.

„Managementul RER a considerat oportună gestionarea participaţiilor deţinute de RER la Rebu şi Retim prin intermediul unor societăţi mai mici, specializate şi independente financiar. În contextul actual în care RER intenţionează să desfăşoare direct activităţi de salubrizare în alte zone geografice decât cele acoperite de Rebu şi Retim, conform licenţelor pentru care a aplicat, respectiv noi activităţi de închiriere de echipamente specializate, o astfel de separare va permite concentrarea RER asupra obiectului de activitate, precum şi o mai mare flexibilitate în stabilirea strategiilor şi politicilor specifice necesare celorlalte participaţii”, se arată în actul de divizare. Bineînţeles că nu a contat interesul Consiliului Local Timişoara de a fi asociat cu o companie puternică cum este SC RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL nici măcar pentru reprezentantul municipiului în AGA, liberalul Vasile Vesa, subordonatul lui Robu la partid, care a votat toate modificările actului constitutiv, chiar dacă nu a avut mandat din partea CLT.

Până acum, Vesa şi Robu au evitat să explice cum a fost posibil acest lucru şi de ce au fost de acord cu această manevră ilegală. Unul dintre directorii Retim a susţinut în plenul consiliului local că totul a fost legal pentru că exista o sentinţă definitivă prin care se aproba divizarea RER Recuperare Ecologică și Reciclare SRL, dar niciunde în sentinţa respectivă nu se vorbeşte şi de schimbarea componenţei acţionariatului de la Retim.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.