Dragobete cu o interpretare modernă a poveștii de dragoste între Romeo și...

Dragobete cu o interpretare modernă a poveștii de dragoste între Romeo și Julieta, la Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

În 24 februarie sărbătorim Dragobetele și, rămânând în spiritul iubirii care, credem noi, trebuie să ne însoțească zi de zi, Teatrul Național din Timișoara propune publicului său, miercuri, de la ora 19.00, la Studio „Uțu Strugari” un spectacol plin de prospețime: „Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban”, reinterpretarea uneia dintre cele mai cunoscute povești de dragoste din istoria literaturii.

IMG_4066Adaptarea textului shakespearean mizează pe tinereţe. Pe tinerețea care se aprinde atât de uşor, care iubeşte atât de uşor, care sacrifică şi se sacrifică fără a sta pe gânduri, arată reprezentanții teatrului. „Tinerii actori explorează – în interiorul celebrei povești – resorturile inefabile și adesea derizorii care declanșează marile cotituri ale vieții.


Mici orgolii, replici lansate de dragul confruntării, pasiuni de-o seară care se complică, gustul pentru risc, toate atributele acestui timp minunat care condimentează și luminează momentele de cădere în banal ale vârstei adulte se transformă în lecții brutale despre consecințe. Acesta e punctul de plecare al spectacolului «Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban», care deplasează accentul poveștii spre aspectul său declanșator”, arată Codruța Popov, consultant artistic al Naționalului timișorean.

IMG_3489

Spectacolul „Un Romeo şi o Julieta – Un scandal urban” este o adaptare a celebrei piese a lui William Shakespeare spusă din perspectiva tinerilor actori Raul Bastean, Cristina Dumitru, Raul Lăzărescu, Ionuț Iova, Denis Hertz, Iulian Cărăbulea, coordonați de cunoscuta actriţă Laura Avarvari. Acestora li se adaugă scenografa Geta Medinski și, nu în ultimul rând, percuționistul Sebastian Hamburger care semnează și sound-designul spectacolului.

Foto: Adrian Pîclișan / TNTm

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.