DRAMATIC 17 angajați din Timiș și-au pierdut viața la locul de muncă,...

DRAMATIC 17 angajați din Timiș și-au pierdut viața la locul de muncă, în ultimul an. Ce spune Inspectoratul de Muncă

0
DISTRIBUIȚI

muncitor-santier-obosit-640x438

Statistici dramatice prezentate de reprezentanții Inspectoratului Teritorial de Muncă Timiș. În anul care tocmai a trecut și-au pierdut viața 17 oameni la locul de muncă. Motivul? Nu au folosit echipament de protecție corespunzător sau deloc, o clipă de neatenție sau o manevră greșită.

În speranța că lucrurile se vor schimba, ITM Timiș face un apel la angajatorii din județ.


„Angajatorii ar trebui să conștientizeze importanța respectării legislației muncii, a normelor de securitate, iar angajații să folosească echipamente de protecție. În această lună a avut loc un accident mortal de muncă în județul Timiș, prin electrocutare, iar un angajat a ajuns la spital, este un eveniment neplăcut. Vrem să tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că această instruire cu privire la normele de securitate să nu se facă superficial, ci cât mai eficient, cu maximă responsabilitate, pentru a evita astfel de accidente”, a precizat Pavel Kasai, șeful ITM Timiș.

Potrivit reprezentanților instituției, în județul Timiș funcționează 25.000 de societăți comerciale în care lucrează aproximativ 250.000 de oameni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.