După ce a văzut clasamentul Forbes, primarul Nicolae Robu le bate OBRAZUL...

După ce a văzut clasamentul Forbes, primarul Nicolae Robu le bate OBRAZUL oamenilor de afaceri Timişoara. Ce îl nemulţumeşte şi de ce le transmite că mai au multe de învăţat

7
DISTRIBUIȚI

nicolae-robu-mana-minge-640x426

Finanţarea Asociaţiei Timişoara Capitală Culturală este lăsată la mila destinului în urbea de pe Bega, asta deşi, la nivel declarativ, autorităţile, mediul univesitar şi politicienii susţin obţinerea titlului de Capitală Europeană a Culturii în anul 2021.

Teoretic, rezolvarea problemei ar veni după ce Primăria Timişoara va primi răspuns la contestaţia depusă la reportul Curţii de Conturi care a depistat probleme în finanţarea asociaţiei, dar şi a cluburilor de handbal, rugby, baschet sau fotbal. Iar priorităţile administraţiei sunt evidente după măsurile luate. În vreme ce ACS Poli supravieţuieşte din banii aferenţi drepturilor de televizare a meciurilor din Liga I, iar pentru finanţarea rugby, handbal şi baschet a fost constituit Club Sportiv Municipal, condus de fostul pesedist Radu Ţoancă, pentru Asociaţia Timişoara Capitală Culturală Europeană autorităţile ridică din umeri. Aici nu se pot da bani sau nu se găseşte o soluţie.

Titlul primit de Timişoara din partea revistei Forbes România, de cel mai bun oraş pentru investiţii în anul 2016, a fost un prilej numai bun ca primarul Nicolae Robu să se scuze cu privire la amestecurile sale în relaţia dintre Primăria Timişoara şi Retim.


Edilul nu s-a abţinut nici de la critica investitorii din Timişoara pentru faptul că nu sponsorizează activitatea cluburilor de sport sau pe cea a asociaţiei.

„În conceptul modern de societate comercială se asigură și servicii în slujba comunității în care o unitate comercială funcționează. Asta înseamnă sprijinirea tineretului, a culturii, a educației, a sportului, a sănătății. Nu prea văd asta în Timișoara și asta mă nemulțumește, că eu mă străduiesc, iată, acuși se împlinesc patru ani de când eu mă tot străduiesc să induc această idee și nu prea am spor. Eu mă bucur că Timișoara este pe locul întâi pe țară, că merg bine afacerile în Timișoara, dar este de neînțeles cum într-un oraș în care afacerile merg atât de bine aceste societați comerciale care, repet, fac foarte mult bine Timișoarei prin existența lor și modul în care funcționează totuși nu vin să contribuie la bugetul Asociației Timișoara Capitală Europeană a Culturii 2021, nu vin să finanțeze instituțiile culturale ale orașului, diversele fetivaluri pe care le organizăm în oraș. Nu vin să finanțeze cluburile sportive din oraș. Este greu de înțeles, cred că managerii acestor companii și consiliile de administrație ale acestor companii dincolo de priceperea propriu-zisă în gestiunea afacerii, pricepere care e dovedită de rezultate și pentru care îi felicităm, mai au de învățat în ceea ce privește și conferirea altor valențe societăților comerciale respective, pentru a fi în ton cu conceptul modern de societatea comercială”, a declarat primarul Nicolae Robu.

7 COMENTARII

  1. Pai pentru ce sa dam bani la echipele sportive patronate de primarie? Cine-i asa de prost sa faca asata in conditiile in care daca am sponsoriza echipa Poli spre exemplu cu 10000 de Euro, 2000 de Euro ar pleca din start in buzunarele ”managerului” de marketing Birlica pe baza contractului pe care acesta il are cu echipa. Cineva ne crede prosti…….

  2. Primarul asta chiar este prost. Ce este in capul lui? Cred ca rumeguș. Așa pierde si scapă orașul de specimen. Pai TU ești de vina, neghiobie

  3. rrobisor care activități sportive, fotbalul tău de pe islazul de la bocsig?? care activități culturale, dc tău cu muzica lăutăreasca?? sau televiziune ta pe facebook! rrobisor chiar ai luat-o pe ulei rău de tot!! he stress-ul ca vin alegerile și sa te mai operezi de 4 bypass-rrri nu poți! ca și celelalte pe…hârtiuța erau multe!

  4. Atata timp cat dl. Robu comunica cu mediul de afaceri prin presa, si atunci doar certand mediul de afaceri ca un profesor pe elevi, mediul de afaceri va continua sa ii dea ignore lui Robu. El nu intelege ca mediul de afaceri nu are nici o OBLIGATIE de a face astfel de finantari. Iar cat timp in fotbal se invart numai mizerii nici o firma sanatoasa la cap nu va dori sa isi murdareasca imaginea cu o astfel de echipa.

    Cand dl. Robu a invita mediul de afaceri la intalniri, cand ii va asculta ce ii doare si unde si cum primaria poate sa ajute, atunci si mediul de afaceri va fi receptiv la proiectele primariei.

    Timisoara este poate in acel top dar prezenta acolo nu este gratie domnului Robu, ci intregului oras, de la oamenii din oras, universitati, oameni activi aici, firme prezente in oras, aeroport, o serie de autoritati locale (da, inclusiv primaria dar nu doar ea), etc…

  5. dna-ul a cam dovedit ca majoritatea celor care bagau bani in fotbal aveau bani cistigati ilegal, din furt/evaziune etc. faptul ca milionarii din timisoara nu baga bani in fotbal ar putea sa dovedeasca ca cistiga banii cinstit si nu sint dispusi sa ii arunce.

    domnule primar, din salariul baban citi bani donati? este usor de donezi bani cu pixul, din banii altora, nu din cei munciti.

  6. Pai el ce face pentru societatile comerciale ?
    Numai bete in roate le pune !
    Acum sa poti functiona ca magazin in Timisoara nu mai primesti acordul cu Primaria fara expertiza seismica la cladiri fara aviz IsU fara un act de la politie etc…….
    O gramada de acte si cheltuieli f multe si multe drumuri si nervi !
    Pai expertiza seismica de ce nu o face primaria ? La Bucuresti Primaria a hotarat care cladire are bulina rosie care nu !
    Pai pana facem expertiza noi nu mai putem functiona si pierdem bani ! Dar acolo in birouri nu simte nimeni treaba asta ! Numai comerciantii sa plateasca tot si sa raspunda pentru tot si Primaria sa se laude cu marile realizari pe banii tot ai nostri !
    Rusine d primar ca puneti bete in roata la tot ce se numeste comert in Timisoara !

  7. El vorbeste de societati comerciale ?
    Oare stie el cu ce se mananca treaba asta ? El face ceva pentru aceste socitati comerciale ? Numai hartii drumuri si birocratie si binenteles taxe de numai stii pentru cine muncesti ! Nu ofera nici o facilitate ci numai ne incurca cu tot felul de aberatii si hartii de umblam ca nebunii pe la toate birourile pe la toti functionarii care nu au chef de tine niciodata !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.