Elevi din 15 școli din Timiș au participat la concursul „Mesajul meu...

Elevi din 15 școli din Timiș au participat la concursul „Mesajul meu antidrog”. Care este scopul acțiunii

0
DISTRIBUIȚI

mesaj antidrog

Numeroși elevi care învață în 15 școli din județul Timiș au participat, în ultimele patru zile, la un concurs inedit organizat de Agenția Națională Antidrog. Este vorba de competiția „Mesajul meu antidrog”, care a ajuns la ediția a XIII-a, ce a avut ca temă „Colorează-ți viața altfel… fără droguri”.

„Mesajul meu antidrog” reprezintă, de fapt, un proiect de prevenire a consumului de droguri în rândul elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal.


În cadrul concursului, participanții și-au exprimat, într-o formă de comunicare artistică sau prin sport, opiniile și atitudinile lor în legătură cu consumul de droguri. Astfel, elevii au realizat eseuri literare, filme scurte, spoturi sau au desenat. Scopul concursului este menţinerea la un nivel scăzut a consumului de droguri, dar și reducerea cazurilor de noi consumatori în rândul elevilor.

„Acest proiect are o valoare educativă deosebită. Am implicat copii în astfel de activități pentru că ei reprezintă pârghia prin care ajungem la alți elevi. Ne dorim o prevenire generală tot mai amplă”, a explicat Mihaela Tomiță, directorul Centrului Antidrog Timișoara. Vă reamintim că potrivit statisticilor, 6,1% din elevii din județul Timiș au consumat droguri cel puțin o dată. Mai mult, anul trecut au fost descoperite cazuri de copii care se drogau la vârste de nouă sau zece ani, iar unii tineri au murit din cauza etnobotanicelor, considerate mai periculoase decât drogurile ilegale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.