EMOȚII cu umbra campioanei: succes fără glorie pentru CH Poli. Cum s-a...

EMOȚII cu umbra campioanei: succes fără glorie pentru CH Poli. Cum s-a prezentat rivala din Baia Mare la Timișoara GALERIE FOTO

1
DISTRIBUIȚI

poli minaur (3)

CH Poli a evitat azi rușinea de a pierde puncte cu o echipă în mare parte distrusă, HCM Minaur Baia Mare. Campioana cu probleme s-a prezentat la Timișoara cu doar opt oameni apți pentru handbal, chiar și așa a reușit să revină în partea secundă, când a condus cu două goluri. Finalul le-a surâs însă de această dată bănățenilor, care s-au impus cu 26-24.

Timișorenii porneau favoriți în fața maramureșenilor, care au pierdut o serie de jucători importanți prin prisma problemelor financiare, alții reclamă accidentări. Minaur, doar o umbră a campioanei sezonului trecut a început timid. Nici Poli însă nu a fost foarte hotărâtă. Fiind la rândul ei lipsită de nume precum Grigoraș și Chikovani și parcă așteptând să se rezolve jocul de la sine. În minutul 21 gazdele aveau cinci goluri avans. În ciuda faptului că s-au prezentat doar cu un om pe bancă, scorul a fost strâns până la pauză de ”mineri”. Jocul s-a reluat de la 12-9 pentru CH Poli și toată lumea aștepta căderea oaspeților în partea secundă. Sadoveac și compania le-au pregătit însă o ”surpriză” alb-violeților, nu au cedat. Mai mult, Cristescu îi apropie pe vizitatori la un gol. La 16-14, Sabău de la Baia Mare pică și iese accidentat. Chiar și așa în minutul 48 avem parte de un șoc în Sala ”Constantin Jude”, Bera egalează și apoi își duce echipa în avantaj pentru prima dată. Pero Milosevic se abține să se mai agite pe margine. Vilovski duce Baia Mare la 23-21, părea că asistăm la o ”minune”. Finalul e din nou incendiar, tipic Poli. Ștefan își apropie colegii la un gol. Santeiu și-a lăsat echipa în inferioritate când mai erau două minute pe ceas. Vilovski însă e și el aut imediat. Apoi, veteranul Timofte reușește să restabilească egalitatea (24-24). Om cheie la 7 metri Sadoveac e eliminat și el iar pe acest fond Timofte face 25-24 în minutul 59.


Meciul se încheie apoi cu ratarea lui Bera, tânărul Leonard Ștefan stabilind scorul final la 26-24.

Cel mai bun marcator al lui SCM CH CSU Politehnica azi a fost căpitanul Cristi Fenici, autor a 8 goluri (3 de la 7 metri. El a fost urmat dintre colegi de Timofte 7 (1), Păiuș, Ștefan 3, Halcă, Lasica (2) și Santeiu. De partea cealaltă principalul marcator a fost ex-timișoreanul Sadoveac 6 goluri. Cu acest succes Poli se apropie de Top 6 la cota 29 și are acum trei puncte peste băimăreni. Următorul joc al alb-violeților e duminică la Focșani (ora 18.30).

Foto: Adrian Pîclișan

1 COMENTARIU

  1. Noroc cu ajutorul arbitrilor din final, altfel Poli nu castiga niciodata! RUSINOS modul in care ne-am prezentat astazi, cu un asemenea joc nu meritam sa prindem locurile 1-8. Pierdem la Focsani daca jucam tot asa!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.