După ce a trecut prin PDL şi PSD, Sorin Cociobea s-a înscris...

După ce a trecut prin PDL şi PSD, Sorin Cociobea s-a înscris în Mişcarea Populară UPDATE „M-am întors acasă”

1
DISTRIBUIȚI

sorin cociobea

Mişcarea Populară Timiş are un nou membru. Formaţiunea, deşi una mică, a fost extrem de prezentă în presa locală în ultima vreme. De departe, dincolo de scandalul din PSD Timiş, acolo unde recent preşedintele oragnizaţiei municipale, Sebastian Răducanu, şi liderul consilierilor locali ai PSD Timiş, Alfred Simonis, au demisionat după ce viceprimarul Traian Stoia a votat bugetul propus de administraţia Robu, în ciuda boicotului de grup al PSD, scandalurile din Mişcarea Populară au fost şi ele unele de răsunet.

Secretarul organizaţiei, Căiţă Panici, a fost revocat din funcţie după ce s-a opus intrării lui Dorin Cândea în partid. Panici a atenţionat că noul membru a fost condamnat pentru infracţiuni în domeniul autovehiculelor, cu toate că a fost ulterior graţiat de instanţă. Opoziţia făcută de Panici a fost la un pas de a conduce la schimbarea Roxanei Iliescu de la şefia Mişcarea Populară Timiş. Însă, şefa Mişcării Populare a mers mai departe, având susţinere de la Bucureşti.

Iar schimbările din cadrul Mişcării Populare nu au luat sfârşit aici.


Sorin Cociobea, fost membru PDL şi PSD, s-a înscris în Mişcarea Populară şi a fost răsplătit cu o funcţie de vicepreşedinte al formaţiunii. Vă reamintim că Sorin Cociobea a fost consilier judeţean din partea PDL, dar a trecut la PSD în vremea ordonanţei emise de Liviu Dragnea prin care primarii şi consilierii au putut migra fără a-şi pierde funcţiile. După doar câteva luni în PSD, Cociobea a criticat fomaţiunea în plenul CJT numind-o „cancer”. Ulterior, aceasta a fost exclus din PSD Timiş şi a rămas fără postul de consilier judeţean. Deşi Cociobea a contestat decizia în instanţă, locul lui în CJT a fost luat de Balint Petrescu, PNL aripa PDL. Anunţul privind primirea lui Cociobea în MP va fi făcut în această dimineaţă în cadrul unei conferinţe de presă.

UPDATE Prezent astăzi în conferinţa de presă a MP Timiş, Cociobea a declarat că „nu m-a determinat nimeni, singur am luat decizia și e o decizie la care m-am gândit de ceva timp. După ce s-a întâmplat în CJ m-am detașat de politică, dar vrea să spun că dezamăgirile curg în ceea ce privește celelalte partide mari PNL și PSD. MP este un partid nou, un partid mic care trebuie cu toate forțele dus înainte. În PDL am lucrat alături de Traian Băsescu, practic, după părerea mea am venit înapoi acasă”.

Întrebat dacă nu se teme să fie catalogat drept traseist politic și să ducă partidul în jos, Cociobea a răspuns că „nu, este exclus să trag în jos partidul. Ce am făcut ca să fiu traseiset, am trecut la PSD pe o lege în vigoare, nu am cum să fiu traseist nici măcar sub o formă. Mişcarea Populară trebuie să fie un mix între oameni noi şi unul ca şi Cociobea care mai are puţină experienţă şi reuşeşte să facă ceva pentru Mişcare”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.