EXCLUSIV Firmele care întrețin spațiile verzi din Timișoara nu s-au omorât cu...

EXCLUSIV Firmele care întrețin spațiile verzi din Timișoara nu s-au omorât cu munca în 2015. Câți bani au decontat de la bugetul local

2
DISTRIBUIȚI

intretinere spatii verzi la timisoara01jgp

La debutul anului 2015 Timișoara arăta ca o junglă. Din cauza lipsei contractelor de întreținere a spațiilor verzi, parcurile orașului și marile bulevarde au ajuns în paragină, iar edilui Nicolae Robu a refuzat să facă atribuiri directe, în așteptarea unui rezultat al licitației, după ce Curtea de Conturi a constat că firma Rogera ar fi decontat mai multe lucrări care nu au fost efectuate. La jumătatea anului 2015, primăria anunța semnarea contractelor pentru întreținerea spațiilor verzi din Timișoara precum și intervenții în forță pentru aducerea acestora la un aspect demn de un oraș de talia Timișoarei. Practic, contractele semnate cu firmele Horticultura, Green City Andliv și Rogera Prest au o durată de patru ani și cuprind servicii de întreţinere şi amenajare a parcurilor şi scuarurilor, a spaţiilor verzi, a sistemelor de irigare, a locurilor de joacă şi a canisitelor, tăieri de corecţie şi defrişări de arbori de pe domeniul public.

Zona centrală (lotul 1) a revenit către societatea Horticultura, în baza unui acord cadru în valoare de 51,3 milioane lei fără TVA, zona 1 (lotul 2) a fost adjudecată de firma Rogera Prest Com SRL cu un contract în valoare de 31 de milioane de lei, zona 2 (lotul 3) este gestionată de Green City Andliv SRL pentru suma de 30,8 milioane lei, iar zona 3 (lotul 4) a revenit tot firmei Rogera, valoarea acestui contract fiind de 21,8 milioane lei.

În anul 2015 cea mai harnică firmă pare să fie Horticultura care a încasat nu mai puțin de 11.207.896, 37 de lei pentru lucrările efectuate pentru întreținerea spațiilor verzi.


Serviciile oferite de Rogera Prest în a doua jumătate a anului 2015 au costat Primăria Timișoara 4.017.497 de lei, iar lucrările efectuate de Green City Andliv au fost în valoare de 1.237.015 lei, bani plătiți de la bugetul local. În total, Primăria Timișoara a achitat nu mai puțin de 16.462.409 lei pentru serviciile de întreținere a spațiilor verzi în anul 2015, conform unei informări a Direcției de Mediu, solicitate de PRESSALERT.ro.

2 COMENTARII

  1. nu stiu cine se ocupa de parcul din zona steaua si citi bani a incasat sau incaseaza, dar arata jalnic, cosuri de gunoi rupte si distruse, mizerie peste tot, fintina arteziana din parc este distrusa in fiecare zi, nu pot sa iau din meritele actualei administratii se observa ca se lucreaza, dar partea de curatenie a orasului care nu inseamna numai centrul este deplorabila, vechea administratie se ocupa de asa ceva, nu mai spun despre faptul ca prin cartiere nu mai vezi de trei ani politie, sau politie locala, jandarmerie cumera inainte, cetateanului îi este teama seara sa circule prin cartiere, sau cind vine primavara si vara sa veyi noaptea concerte din masini sau liniute prin cartiere. Tot in steaua (bloc calea sagului 83 linga pod), zac gunoaie de la firma care se ocupa cu reabilitarea de trei luni , mai exact din 01 decembrie 2015 , din cauza vîntului sunt împrăştiate peste tot, prin parcul de joacă, pe strada, cine trece pe acolo se gîndeşte că zona aparţine de afganistan…. dacă aşa îşi face treaba administraţia şi peste 5 luni vin şi solicită votul cetăţenilor, şi primarul şi consilierii locali care în cei patru ani ne se văd prin cartiere.

  2. Ar trebui sa cereti pe legea transparentei procesele verbale de receptie a lucrarilor executate de diverserle firme in diversele parcuri si apoi sa comparati cu realitatea de pe teren.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.