Fundătura Ponorului, un colț de rai, ca un coloseum, aflat la o...

Fundătura Ponorului, un colț de rai, ca un coloseum, aflat la o aruncătură de băț de Timișoara. Cum ajungi aici FOTO

0
DISTRIBUIȚI

fundatura ponorului

Timișorenii care-și propun să evadeze, la sfârșit de săptămână, într-un loc natural minunat, să admire peisaje superbe și să respire aer curat, de munte, sunt așteptați să viziteze Fundătura Ponorului. Această atracție turistică nu este foarte cunoscută în România, dar cei care au ajuns să o viziteze spun că este unul dintre locurile cele mai frumoase din țara noastră. Fundătura Ponorului se află în județul Hunedoara, în Parcul Național Grădiștea Muncelului-Cioclovina, care se numără printre cele mai valoroase arii protejate din țară, mai ales că aici se găsesc și cetățile dacice.

La Fundătura Ponorului se ajunge de pe șoseaua ce duce spre Petroșani din Hațeg. Din localitatea Ponor cotiți pe un drum la stânga spre satul Federi. Acest loc reprezintă, de fapt, o zonă joasă aflată în Masivul Șureanu, ca un coloseum, ce este înconjurat de munți înalți. Pe fundul acestei mici depresiuni șerpuiește și râul Ponor, pierzându-se într-o stâncă, iar acest loc poartă numele de ponor.

fundatura ponorului

Drumeții vor fi cuceriți, cu siguranță, de acest colț de rai numit, în trecut, de un cioban „Palma lui Dumnezeu”, datorită frumuseții zonei. În apropiere de acest loc sunt adăpostite și câteva gospodării de vară ale țăranilor ce locuiesc în satele din apropiere. Primăvara, când se topesc zăpezile, Fundătura Ponorului arată ca un lac, vara poate fi admirată o luncă superbă, toamna, în urma ploilor, totul arată ca o mlaștină, iar iarna, frigul o transformă într-un adevărat patinoar. Vara merită să mergeți la Fundătura Ponorului cu cortul.

Foto.


Mircea Bezergheanu

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.