HALUCINANT Femei dintr-o localitate din vestul țării au mințit că sunt ABUZATE...

HALUCINANT Femei dintr-o localitate din vestul țării au mințit că sunt ABUZATE de soți ca să primească bani de la UE

0
DISTRIBUIȚI

femei abuzPentru a încasa 6.000 de lei de la Uniunea Europeană, au declarat că au fost abuzate câteva femei din vestul țării au susținut că sunt abuzate de soți. Supărate că nu au fost incluse şi ele în proiect, consătencele beneficiarelor s-au revoltat şi le-au blestemat să păţească ce au minţit, scrie aradon.ro. Totul s-a petrecut în comuna arădeană Macea, dar deocamdată nimeni nu știe cine sunt aceste femei, pentru că dosarele sunt secrete.
„Nu am văzut pe nimeni bătut, dar să ajungă bătute, alea care au luat banii, să vedem cum le-ar sta! Nu aveau cum, una nici nu are bărbat!”, a spus, revoltată, o localnică. De câteva zile, sătencele din Macea şuşotesc pe la colţuri, pentru că au auzit că unele femei din comună au primit câte 6.000 de lei, după ce au declarat că au fost abuzate. „Am auzit ceva, dar nu ştiu cine şi cum a primit. Nu se ştie! Am auzit că s-au dat bani femeilor bătute de soţ. Aici nu sunt, poate prin centru, unde sunt mai beţivani…”, a povestit o femeie din Macea. O altă localnică susţine că banii s-ar fi încasat pe degeaba: „Aşa am auzit, că au încasat banii pe degeaba.


Sunt femei bătute, dar nu s-au plâns… Sunt femei care ar merita banii, dar nu s-a ştiut despre proiect şi altele…”.

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad spun că anul trecut nu a fost înregistrată nicio plângere pentru violenţă în familie, în Macea. „În cursul anului 2015 nu a fost depusă nicio plângere prealabilă cu privire la săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie care să fi fost săvârşită pe raza localităţii Macea. Nu există nicio sesizare în acest sens”, a declarat inspectorul Lorena Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad. Cei de la primărie spun că nu au nicio legătură cu acest proiect şi că singurii care cunosc identitatea beneficiarelor sunt reprezentanţii Asociaţiei care a implementat proiectul. „Am înţeles că s-au luat declaraţii de la femeile abuzate, am înţeles că aceste declaraţii sunt confidenţiale şi nu ne putem băga în viaţa lor. Primăria nu este implicată cu nimic”, a declarat Ioan Mercea, primarul comunei Macea, pentru sursa citată.

Proiectul prin care cele aproape 30 de femei din Macea ar fi beneficiat de circa 6.000 de lei de persoană se numeşte „START – O viață de calitate în siguranță”. Acesta ar fi fost organizat de Ministerul Muncii şi de Academia Națională de Informații „Mihai Viteazul”, în colaborare cu fundaţia „Cristian Rosu şi asociaţii”, din Bucureşti. Acest proiect ar fi fost finanțat prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Banii, circa 150 de mii de lei, erau destinaţi persoanelor abuzate din Macea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.