INCREDIBIL La doi ani după ce a semnat ILEGAL actul adiţional cu...

INCREDIBIL La doi ani după ce a semnat ILEGAL actul adiţional cu Retim, Robu a cerut explicaţii subordonaţilor privind legalitatea. Vezi care a fost rezultatul

0
DISTRIBUIȚI

robu hartii 1

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a făcut un gest incredibil după ce PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în 2014 a semnat actul adiţional prin care se prelungea contractul Retim pentru salubrizarea municipiului în mod ilegal deoarece nu a avut o hotărâre de consiliu local care să-i aprobe acest lucru. Vă reamintim, Retim este compania care, după semnarea documentului, i-a plătit lui Nicolae Robu luni de zile telefonul mobil şi a cumpărat un Mercedes, folosit exclusiv de edil, având toate cheltuielile plătite de compania de salubritate.


În stilu-i caracteristic, Robu a trimis o notă internă prin care i-a cerut viceprimarului Dan Diaconu şi lui Adrian Bere Semeredi, şeful Direcţiei de Mediu să justifice… legalitatea semnării actului adiţional, la aproape doi ani de la acel moment.

Ulterior, la sfârşitul acestei săptămâni, într-o emisiune de la o televiziune locală, s-a scuzat fluturând un act adiţional semnat în 2010 de fostul primar Gheorghe Ciuhandu şi de viceprimarul de atunci Sorin Grindeanu cu Retim de prelungire a contractului pentru patru ani din 2014 până în 2018. „Acest act nu l-a anulat nimeni Eu nu am nicio problemă (legată de semnarea actului adiţional,n.a)”, a susţinut Nicolae Robu. Ce a uitat să spună Nicolae Robu este că actul din 2010 a fost semnat în baza unei hotărâri a consiliului local. În plus, în 2011 a fost emis un alt HCL prin care cel din anul anterior a fost anulat. Culmea este că la semnarea actului adiţional, fără aprobarea CLT, Nicolae Robu a invocat suport legal hotărârea din 2011 în care se spunea că este posibil acest lucru doar cu voinţa părţilor, adică Retim şi consiliul local.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.