INEDIT Studenții de la Universitatea de Medicină din Timișoara, învățați să facă...

INEDIT Studenții de la Universitatea de Medicină din Timișoara, învățați să facă injecții sau să pună un diagnostic cu ajutorul unor manechine. Unde vor putea face asta

0
DISTRIBUIȚI

umft

Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vine în sprijinul studenților săi, în speranța că vor ieși de pe băncile instituției mai bine pregătiți.


În această săptămână a fost deschis un laborator de simulatoare dotat cu 24 de posturi de lucru, replică perfectă a unui scaun stomatologic, și tot atâtea manechine pe care studenții de la medicină dentară pot exersa.

Marius Raica, rectorul UMF Timișoara, anunță că nu au fost uitați nici studenții de la medicină, pentru care se va deschide un laborator inedit, peste cel mult o lună. Este vorba de un centru de simulare în medicină, care va avea o suprafață de 800 metri pătrați.

„Dacă scoatem absolvenți slab pregătiți, nu o să avem niciun prestigiu și niciun viitor. Nu doar la medicină dentară se merge în această idee. Vom inaugura un centru de simulare pentru medicină, cu sală multimedia, păpușele, manechine, etc,. în care dorim să pregătim studenții de ani mici să-și dea seama că sunt la medicină, să pună o linie venoasă, să facă o injecție”, a explicat Marius Raica.

Aproximativ 6.500 de studenți învață la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. 1.200 dintre aceștia sunt străini veniți din zeci de țări din întreaga lume.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.