ÎNFIORĂTOR În județul Timiș se droghează chiar și copii de 9 sau...

ÎNFIORĂTOR În județul Timiș se droghează chiar și copii de 9 sau 10 ani, iar unii tineri mor din cauza etnobotanicelor. Ce semnal de alarmă trag specialiștii

0
DISTRIBUIȚI

canabis

Consumul de droguri reprezintă o problemă din ce în ce mai gravă în județul Timiș. Reprezentanții Centrului Antidrog Timișoara au anunțat, astăzi, că în județul nostru au ajuns să se drogheze chiar și copii de nouă sau zece ani. Mai mult, din cauza consumului de droguri, în special a etnobotanicelor, unii tineri și-au pierdut viața, anul trecut. Potrivit statisticilor, 6,1% din elevii din județul Timiș au încercat un drog cel puțin o dată.

Mihaela Tomiță, directorul Centrului Antidrog Timișoara, atrage atenția asupra faptului că doar în 2015 s-a triplat numărul persoanelor care au solicitat ajutorul instituției în lupta cu drogurile.


Astfel, anul trecut au fost efectuate 395 de intervenții individuale, la care se adaugă cele de grup. De asemenea, a crescut și numărul tinerilor care au avut nevoie urgent de îngrijiri medicale după ce au consumat droguri.

„La unitățile de primiri urgențe din județ au ajuns 187 de persoane care au consumat droguri, anul trecut, cu 82 mai multe față de anul 2014. Deci, aproape s-a dublat numărul urgențelor. De exemplu, în 2012 au fost înregistrate 96 de cazuri. Vârsta medie de începere a consumului de droguri este 14-16 ani, dar am avut și cazuri de copii care s-au drogat la 9 sau 10 ani. Acesta reprezintă un semnal extrem de îngrijorător, a scăzut vârsta de debut. De asemenea, se ajunge în situații foarte grave, chiar și anul trecut au fost tineri care au murit din cauza drogurilor, a etnobotanicelor”, a semnalat Mihaela Tomiță.

Cel mai consumat drog în județul Timiș este canabisul, dar și etnobotanicele reprezintă o problemă. Acestea pot determina tulburări de natură psihologică mai grave decât atunci când se consumă drogurile tradiționale, atrage atenția directorul Centrului Antidrog Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.