Întâlnire la CJT pentru CRIZA de la ACS Poli, fără ”actorul principal”,...

Întâlnire la CJT pentru CRIZA de la ACS Poli, fără ”actorul principal”, dar cu invitați-surpriză. Ce soluții speră Titu Bojin că se vor găsi pentru clubul de fotbal

0
DISTRIBUIȚI

cjt tim (4)

Problemele financiare grave și plecările din conducerea lui ACS Poli a determinat azi o întrunire cu oamenii de fotbal din zonă la Consiliul Județean Timiș. Nu mai puțin de 25 de persoane au venit la invitația lui Titu Bojin la discuția pentru găsirea unor soluții. Cel mai înfocat fan al clubului a lipsit însă, Nicolae Robu fiind reținut cu alte probleme. La ”ședința neoficială” au fost prezenți în schimb și reprezentanți de la Ripensia și ASU Poli. Deocamdată soluția mult visată a rămas în aer. Șeful CJT a anunțat că va merge personal cu un memoriu la Curtea de Conturi din partea instituției pe care o reprezintă.

Viorel Vișan, Marcel Băban, Tavi Roșca, Dănuț Lața, Călin Rosenblum, dar și Daniel Stanciu sau jurnaliștii Adrian Schindarli, Florin Mihoc, Nicolae Secoșan aflați în acel Consiliu consultativ, au participat la discuțiile de azi de la Sala de Consiliu a CJT. Tema a fost clară, situația dramatică de la ACS Poli. Printre alții au luat cuvântul Ioan Carțiș și Ion V. Ionescu, dar și Ștefan Mănescu, moderator la televiziunea lui Stelu Iordache, membru în CD al clubului. Deși a fost invitat și așteptat, primarul Nicolae Robu a absentat, reținut cu niște hârtii la birou conform unor surse. Nici Vioreș Șerban, rectorul UPT, nu a fost prezent, în schimb s-au aflat în sală Marius Cociu, manager sportiv la ASU Politehnica, și Radu Ienovan, președintele Ripensiei. Întâlnirea a fost ”în ideea de a găsi o soluție pentru ce înseamnă cele două variante pe care le avem azi: posibilitatea ca de la Curtea de Conturi răspunsul să întârzie sau să fie negativ și posibilitatea de a continua activitatea fotbalistică”, a declarat Titu Bojin.

Președinte de formă și staff-ul sub lupă?

La final concluzia a fost că mai e nevoie de o întâlnire. Primul delegat în acest sens să participe pe lângă ”greii” care tăiau și spânzurau în trecut e Ionel Bungău.


Bojin a vorbit și despre posibilitatea ca un președinte să fie numit de formă sau ”interimar” mai bine spus, probabil urmând atunci ca Daniel Stanciu să aibă oficial mai multe prerogative. ”S-a stabilit după luările de cuvânt să fie un comitet de nouă persoane care să participe împreună cu mine, cu domnul Robu și cu domnul Șerban de la Politehnică, în ideea de a găsi soluțiile de salvare. Urmează să avem întâlnirea în această săptămână, sper să reușim, să mă pun de acord cu domnul Robu pentru o întâlnire cu eventuali sponsori care să ne sprijine până la o definitivare a raporturile financiare ale CJT și CLT către echipă. Vom avea o discuție aplicată și pe ce înseamnă echipa tehnică azi și Consiliul de conducere (n.r. Consiliul Director), care este dezmembrat prin plecarea lui Liviu Anton și a directorului Staicu, dar sperăm să găsim soluția. Să vedem care va fi modul de conducere, mai numim un președinte, care să fie teoretic președinte și răspunderea să fie la alții sau mergem pe o variantă cu cei care sunt la ora actuală în club să-și asume responsabilitatea… Asta înseamnă că vom întări consiliul de conducere și vom da puțină putere în plus. Indiferent pe cine am pune președinte, dacă e onorific, fără a fi salariat, neavând nici persoana la ora actuală, probabil vom găsi o soluție pentru următoarele trei luni de zile, hotărâtoare pentru rămânerea în Liga I”, a mai spus Titu Bojin.

Variantă SUMBRĂ în cazul în care Curtea de Conturi nu răspunde pozitiv curând

O ședință hotărâtoare pentru club ar putea fi sau trebuie organizată înainte de 25 februarie. Titu Bojin a precizat că situația CLT-ului cu Curtea de Conturi e mai complicată, dar are speranțe că se vor debloca fondurile dinspre CJT. În acest sens încearcă să ajungă săptămâna viitoare la București cu un memoriu pe care îl va înmâna personal. ”N-am niciun semnal, am spus că vom face un memoriu către Curtea de Conturi pe care-l duc personal ca să am convingerea că ajunge acolo. Prin acesta solicităm, dacă se poate, ca responsabilii de la nivel național în acest domeniu să ne dea un răspuns legat de finanțarea în continuare sau nu a clubului. Părerea mea e că dacă nu avem răspuns până în 25 februarie, când am putea să facem ședința CJT pentru această lună, nu cred că se va putea rezista până în 25 martie. Pentru că se vor întâmpla mai multe necazuri din punct de vedere financiar, prin tot felul de obligații, atât pe linia finanțelor, cât și jucătorilor, care pot să creeze depunctări sau plecări, animozități în cadrul echipei”, a conchis Bojin.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.