Lectori și studenți din Europa și SUA vin la Universitatea de Vest...

Lectori și studenți din Europa și SUA vin la Universitatea de Vest din Timișoara pentru a-și exersa îndemânarea în programare pe supercalculatorul de un milion de euro. Ce acțiune are loc

0
DISTRIBUIȚI

IBM_Blue_Gene_P_supercomputer

Peste 50 de lectori și studenți din 17 țări din Europa și din Statele Unite ale Americii își dau întâlnire, timp de patru zile, la Universitatea de Vest din Timișoara.


Aceștia își vor exersa îndemânarea în programare cu ajutorul supercalculatorului de un milion de euro deținut de universitatea timișoreană. Astfel, în perioada 8 – 11 februarie, în capitala Banatului are loc „Școala internațională de iarnă NESUS”, ce include și un simpozion pentru doctoranzi.

Tematica școlii este calculul paralel, iar printre subiectele abordate se numără oportunitățile pentru întreprinderile mici și mijlocii care se ocupă de manufacturare prin utilizarea calculului paralel. De asemenea, se vor aborda diferite tematici pentru informaticieni. Lectorii participanți sunt afiliați la centre de calcul de înaltă performanță sau la diferite universități de prestigiu.

„În cadrul școlii internaționale, studenții vor avea posibilitatea să-și exerseze îndemânarea în programare utilizând supercalculatorul și clusterele centrului de calcul de înaltă performanță al UVT”, transmit reprezentanții universității timișorene.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.