Medic de la Spitalul de Copii din Timișoara: „Lucrăm în regim de...

Medic de la Spitalul de Copii din Timișoara: „Lucrăm în regim de avarie”. Care este cauza

0
DISTRIBUIȚI

Spitalul-de-copii-Louis-Turcanu-640x421

Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara, singurul din vestul țării, se confruntă cu probleme mari, datorate lipsei de personal în unele secții. Mihai Gafencu, purtătorul de cuvânt al unității medicale, a declarat că se lucrează în regim de avarie. Secția de Onco-Hematologie, dar și Centrul de Transplant Medular sunt cele mai afectate.

„Există în continuare un exod al medicilor, zeci de persoane au plecat la muncă în străinătate. Acum lucrăm greu, în regim de avarie. Oncologia este o specialitate extrem de păgubită, nu există specialiști oncologi suficienți, și mai ales de experți care să lucreze în transplantul medular, care este o specialitate aparte pe care nici medicii pediatrii sau oncologi nu știu să o facă.


În transplantul medular au lucrat cinci colegi de ai mei care au plecat în ultimii cinci ani, după ce s-au specializat, bineînțeles, pentru că dincolo salariile sunt și de 10-15 ori mai mari”, a declarat medicul Mihai Gafencu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara mai semnalează o problemă. Chiar dacă Institutul Oncologic va fi realizat pe Calea Torontalului, foarte greu se vor găsi specialiști care să-i ajute pe pacienți să iasă învingători în lupta cu cancerul. „Îmi doresc ca acest institut oncologic să se înalțe, dar va fi greu de populat cu medici, din cauza exodului”, a conchis Mihai Gafencu.

Anual, aproximativ 350 de micuți din întreaga țară cu cancer sau leucemie ajung să fie internați la Spitalul de Copii “Louis Țurcanu” din Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.